Bunatati din pensiunile din Romania

CRISTIAN-ALEXANDRU CATANA Redactor Sef
By Cristian Catana 14 Feb, 2024
Suntem bucuroşi că România este reprezentată în "Cartea de rețete Skål International" cu desertul tradițional "Tăbârcă" , ce poate fi savurat la " Satul Banului Guesthouse", Măgureni, Prahova. Felicitări întregii echipe "Satul Banului" pentru că știu să pună-n valoare gusturile și rețetele gastronomiei românești, inclusiv după rețete de odinioară. Vă invităm să savurați acest desert cât și alte preparate tentante la "Satul Banului GuestHouse", pe pitoreasca Vale a Proviței.
By Cristian Catana 14 Feb, 2024
Suntem bucuroşi că România este reprezentată în "Cartea de rețete Skål International" cu desertul tradițional "Tăbârcă" , ce poate fi savurat la " Satul Banului Guesthouse", Măgureni, Prahova. Felicitări întregii echipe "Satul Banului" pentru că știu să pună-n valoare gusturile și rețetele gastronomiei românești, inclusiv după rețete de odinioară. Vă invităm să savurați acest desert cât și alte preparate tentante la "Satul Banului GuestHouse", pe pitoreasca Vale a Proviței.
By Cristian Catana 18 Dec, 2023
Platou aperitiv, de răcituri și bunătăţi de Aluniș: șuncă de casă murată în usturoi, babic de casă, cașcaval din lapte de vacă, telemea de capră, piftie, tobă, lebăr, salată de boeuf, mușchiuleţ de porc crud- uscat, afumat în beci, ouă umplute cu mousse de muștar, cașcavea, mousse de telemea de vacă cu verdeţuri în con de pâine de casă; legume asezonate.
14 Sep, 2023
Prepararea cărnii pe piatră asigură păstrarea nutrienților principali și păstrează gustul inconfundabil al unei fripturi preparată la temperatură constantă. Practic, nimic din savoarea cărnii de vită nu se pierde și, în același timp, se elimină surplusul de grăsime. Chef Dani Budai, la “Green Garden Resort” din Cicârlău, are grijă să prepare carnea de vită în așa fel aceasta să păstreze toate proprietățile și, în același timp, să surprindă prin aspect și prezentare.
By Cristian Catana 03 Aug, 2023
Ajunși în Clisura Dunării, turiștii se pot bucura de un sejur relaxant în Eșelniţa la pensiunea “Steaua Dunării” – prima pensiune deschisă în zona Cazanelor Dunării și la recent inaugurata Vila “Casa 9”. Această nouă și elegantă structură este o continuare a poveștii de succes, practic o transmitere din generaţie în generaţie a pasiunii pentru turism în familia Oniga, unde Doru, Mariana și fiii, Cătălin si Madlene fac cinste acestor locuri.
28 Jun, 2023
Situată în localitatea Sălicea, la 13 km de municipiul Cluj-Napoca, pensiunea “La Mesteceni” cu o capacitate de 10 camere duble, este o soluţie optimă pentru turiştii care vor să se retragă într-un loc liniştit, să petreacă timp de calitate ori singuri, ori alături de cei dragi. Fostă câștigătoare a premiului “Margareta de Aur”, pensiunea “La Mesteceni” reprezintă visul, eforturile și rezultatele Ioanei Oprea, transformate în realitate.
By Cristian Catana 26 Jul, 2022
Cu o tradiţie de ani de zile în gastronomie (premii naţionale şi internaţionale), turism rural şi organizarea festivalurilor tradiţionale, Attila Daragus îşi invită turiştii în Băile Balvanyos, comuna Turia . Aceştia se pot caza la una din cele trei structuri de cazare marca ANTREC Covasna: Complex Cetate, Vila Transilvania şi pensiunea Carpaţi.
By Cristian Catana 21 Jun, 2022
La Pensiunea Cheile Oltețului din Polovragi am găsit ospitalitate, pasiune și implicare, adică, ingredientele necesare și suficiente pentru un loc perfect pentru orice turist. Asemenea cadru natural se putea asorta numai cu o masă pe măsură așa că am ales un preparat în perfectă armonie cu susurul Olteţului, păstrăv cu legume. De prepararea lui a avut grijă doamna Cristina, iar rezultatul a fost conform zicalei “mâncarea iese după sufletul omului”.
By Cristian Catana 24 May, 2022
Poate vă aduceți aminte, când erați mici și mergeați la țară, la bunici, de acea minunată carne la garniță sau carne la borcan, sau carne în untură, depinde de zona în care se prepară. Carnea la garniță nu este altceva decât carne de porc friptă și apoi băgată în untura rezultată de la grăsimea porcului, dar gustul este absolut sublim, deși pentru unii ar părea o bombă pentru organism. Recunosc, nu este cel mai potrivit preparat pentru servit seara, înainte de culcare, dar este un preparat care te readuce în vremurile de demult apuse și care, de ce nu, îți aduce aminte de gustul copilăriei. Ideal este ca în untură să fie pusă și câte o bucată de cârnat afumat pentru a înnobila puțin gustul.
13 Apr, 2022
Drob de miel Ingrediente : 1kg organe de miel, 300g carne de miel, 3 cepe, 4 linguri ulei, 3 linguri smântână, 5 ouă, sare, piper, piper boabe, foi dafin, 1 legătură ceapă, 1 legătură usturoi, 1 legătură hasmațuchi. Organele și carnea spălate foarte bine se pun la fiert în apă rece cu foi de dafin și piper boabe, se ia spuma și se lasă la foc mic aproximativ o oră. Într-o tigaie călim ceapa, adăugăm smântâna și lăsăm la foc mic încă 5 min. Organele fierte le lăsăm la răcit, apoi o jumătate le dăm prin mașina de tocat, cealaltă jumătate le tăiem cubulețe. Peste organele tocate adăugăm ceapa călită, verdețurile tocate, sare și piper după gust și ouăle bătute foarte bine. Se amestecă totul și se pune în tavă cu hârtie de copt. Se dă la cuptor preîncălzit la foc mediu 40-45 min. Pască cu brânză
By Cristian Catana 07 Mar, 2022
Saramura de crap Ingrediente: Un crap de circa 1 kg. Ardei gras – 3 bucăți (unul să fie roșu, pentru culoare) Ceapă – 1 (mai mare sau 2 mici) Usturoi – 2, 3 căței Ulei – 50 ml. Pătrunjel – 2-4 legături Sare – după gust Apă Foaie de dafin (opțional)
Mai multe bunătăți din pensiuni
Share by: