Bunătăţi pescărești din Cazanele Dunării Pensiunea “Steaua Dunării” și Vila “Casa 9”, Eșelniţa

revista@vacantelatara.ro

Ajunși în Clisura Dunării, turiștii se pot bucura de un sejur relaxant în Eșelniţa la pensiunea “Steaua Dunării” prima pensiune deschisă în zona Cazanelor Dunării și la recent inaugurata Vila “Casa 9”. Această nouă și elegantă structură este o continuare a poveștii de succes, practic o transmitere din generaţie în generaţie a pasiunii pentru turism în familia Oniga, unde Doru, Mariana și  fiii, Cătălin si Madlene fac cinste acestor locuri. 

 

Situate într-un peisaj pitoresc dunărean, pe drumul naţional DN57 ce leagă Orşova de Moldova Nouă, la aproximativ 50 km de Drobeta Turnu-Severin “Steaua Dunării” și “Casa 9” își vor răsfăţa turiștii cu o invitaţie la masă, pe malul Dunării, cu bunătăţi specifice acestor meleaguri.



Propunere Meniu cu bunătăţi de pește

Bucătăria pensiunii oferă în cadrul meniului variat , o gamă bogată de preparate din peşte proaspăt de Dunăre, de diferite soiuri cum ar fi: somn, şalau, crap, icre cât și alte preparate. Turiștii pot beneficia de condiţii de pensiune completă, demi-pensiune, în funcţie de dorinţe.
 

Ciorbă de pește

Saramură de crap

Saramură de somn

Mix de pește prăjit: șalău, șomn, crap, fitofag – alături de mămăligută și mujdei;

Condiţii de cazare

Pensiunea “Steaua Dunării” – 23 camere / 50 locuri, restaurant, terase;

Vila “Casa 9”: 6 camere duble + 1 studio de luxe, restaurant & cocktail bar, piscină apă sărată.

 

Agrement

  • terasă cu şezlonguri;
  • piscină cu apă sărată;
  • Spa;
  • parcare proprie;
  • ponton pentru agrement nautic şi pescuit;
  • şalupă de agrement 12 persoane;
  • croazieră pentru cupluri;
  • Waterski, Wakeboard, Tubing; 
  • barcă de pescuit; 


Pensiunea “Steaua Dunării”, Vila “Casa 9” 

Eşelnita, str. Dunării, nr. 1016, 1102
(DN 57 Orşova - Moldova Nouă, Km 14 + 800)
Tel:0722.207.918 / +40741.240.650

www.steaua-dunarii.ro

https://vilacasa9.ro/

 


Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana 26 Apr, 2024
Începând din 2004, în urmă cu 20 de ani, în Duminica Floriilor sărbătorim Ziua Naţională a Turismului Rural .
25 Mar, 2024
O zonă de un pitoresc aparte, aproape necunoscută turismului românesc, este zona Vrancei. Pentru prima dată este atestat documentar într-o scrisoare în limba latină din 2 iulie 1431 în care Ladislau Apor, voievodul Transilvaniei, anunţă pe judele Braşovului că Alexandru cel Bun a concentrat trupe spre Putna. Voievodul Apor a aflat ştirea de la niște locuitori din Transilvania care au coborât pe drumul Vrancei – „per viam Varancha”. În acest peisaj de un pitoresc aparte sunt câteva repere turistice naturale care nu trebuie ratate: Cascada Putnei, Cheile Tişiţei, Pădurea Dălhăuți, Focul Viu de la Andreiaşu, unic în ţară. Și, pentru că nu a fost de ajuns, Dumnezeu a binecuvântat acest pământ, o adevărată Românie în miniatură, cu toate formele de relief: munţi sălbatici, câmpii bogate, dealuri domoale. Podoaba dealurilor line ale Vrancei este viţa de vie cu rod nobil, un adevărat blazon nobiliar ce ar trebui cunoscut în toată ţara și nu numai.  Am descoperit în zona deluroasă a Subcarpaților de curbură, în satul Dălhăuți care aparține de comuna Cârligele, o familie care produce vinuri licoroase din Podgoria Cotești și, totodată, primește turiști la pensiunea lor din Dălhăuți, Casa de Vinuri Vrânceană.
25 Mar, 2024
Muzeul Național de Artă al României deține cea mai bogată și valoroasă colecție de artă decorativă europeană din țară, având un patrimoniu de peste zece mii de piese de tapiserie și mobilier, artă decorativă din ceramică, sticlă și metal. 
By Cristian Catana 28 Feb, 2024
Muzeul Colecţiilor de Artă din București a găzduit expoziţia “Partea nevăzută a colecţiei Liana și Dan Nasta: obiecte de cult și laice”.
28 Feb, 2024
România are o nouă stațiune de interes național și-anume “ Zona turistică a municipiului Baia Mare ”, jud. Maramureș. Alături de aceasta, Guvernul României, la propunerea MEAT, a aprobat și atestarea altor 14 localități sau părți de localități ca stațiuni turistice de interes local:
By Cristian Catana 28 Feb, 2024
Judeţul Gorj a a fost gazda evenimentului și conferinței " Managementul Destinației Turistice - Gorjul istoric, cultural şi pitoresc".
14 Feb, 2024
Localitate Săcel din Maramureș este apreciată internațional pentru tradiționala ceramică roșie de Săcel produsă după o rețetă dacică ce datează de mai bine de 2.000 de ani. La ora actuală se folosește un singur cuptor antic pentru arderea lutului, iar ornamentele și coloratura sunt făcute folosind uleiuri și vopsele minerale. Pe lângă ceramică, localitatea Săcel are o așezare geografică care permite accesul foarte ușor la principalele obiective turistice din munții Rodnei.
14 Feb, 2024
Orașul Pessac din Franţa, parte a metropolei Bordeaux a găzduit un impresionant sezon cultural, incluzând în programul evenimentelor și manfiestări dedicate României și patriomniului cultural românesc.
By Cristian Catana 14 Feb, 2024
Suntem bucuroşi că România este reprezentată în "Cartea de rețete Skål International" cu desertul tradițional "Tăbârcă" , ce poate fi savurat la " Satul Banului Guesthouse", Măgureni, Prahova. Felicitări întregii echipe "Satul Banului" pentru că știu să pună-n valoare gusturile și rețetele gastronomiei românești, inclusiv după rețete de odinioară. Vă invităm să savurați acest desert cât și alte preparate tentante la "Satul Banului GuestHouse", pe pitoreasca Vale a Proviței.
By Cristian Catana 14 Feb, 2024
Iarna…drumeţiile montane au un farmec aparte, mai ales când cărările, pădurile și piscurile sunt îmbrăcate în alb. Vom prezenta o astfel de variantă de drumeţie pitorească, în munţii Baiului, cu pornire din staţiunea Azuga.
Mai multe articole
Share by: