Sărbători de Iarnă la Hanu Ancuţei, Neamţ - Oferte Meniuri speciale

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

Hanul… “ spaţiu de legendă, unde odihna se îmbină cu taifasul şi povestea, la o cană de vin bun, aburind de rece, din pivniţa cu ziduri groase şi adânci, asezonate cu pui fript în frigare şi cu sfaturi parcă nesfârşite, mitice şi iniţiatice, pe un fundal sonor inconfundabil al lăutarilor. Drumeţii ce se adăpostesc în hanuri, devin pe rând oratori şi ascultători într-un adevărat ritual aşa cum apare în creaţia sadoveniană, lăsând peste timp un aer de legendă şi stârnind interesul pentru întoarcerea la origini şi istorie” ( Mihail Sadoveanu).

Sărbători de Iarnă la Hanu Ancuţei, Neamţ - Oferte Meniuri speciale

Crăciun – Meniu de prânz - 25, 26, 27 Decembrie – 100 ron / persoana

Varianta 1
•    Prune afumate in costita
•    Ciorba de coada de bou
•    Sarmalute in 3 arome fierte in vin
•    Rulada cu dovleac
Varianta 2
•    Tarta cu ceapa caramelizata cu branza de capra
•    Crema de gulii cu pastarnac
•    Pomana porcului (pulpa porc ,rinichi,ficat ,carnat ) cu mamaliga
•    Muraturi asortate
•    Turte cu julfa si nuca

Crăciun – Meniu de cină – 25, 26, 27 Decembrie – 125 ron / persoana

Varianta 1
•    Gustare Platou de afumaturi (pastrama de porc ,sunculita , ,lebar ,toba )
•    Chisca cu mamaliga si sos de sfecla rosie cu hrean
•    Coaste de vita cu sos de soia
•    Tort de mere cu nuca
Varianta 2
•    Gustare (Finger cu cighir si rosii chery ,Salata boeuf cu ou de prepelita murat si muguri de soia
•    Icre de stiuca ,Carpacio de sfecla rosie cu branza de capra)
•    Piftie de ureche de porc cu mamaliga
•    Rulada din piept de porc in soric crocant cu piure de pastarnac cu ceapa caramelizata
•    Tort de morcovi cu nuca

Revelion

Cina de Revelion – 150 ron / persoana

Varianta 1

  • Parfait de foaie gras cu confit de ceapa
  • Prepelita cu sos dulce acrisor
  • Cotlet de porc cu cu sos de portocale cartofi copti de 2 ori glasati in cascaval afumat
  • Tort de ciocolata cu smochine

Varianta 2

  • Terina de bibilica cu ficat de rata
  • Pastravi afumat in cetina cu sos de
  • Antricot de vita Black Angus cu ceapa caramelizata si piure de pastarnac cu telina caramelizata
  • Tort de bezea cu fructe de padure

 

Rezervări: https://www.hanu-ancutei.ro/sarbatori-de-iarna/



Hanu Ancuței

Tupilați, Judetul Neamț

0233.781.400 / 0744.548.075

contact@hanu-ancutei.ro

Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

July 21, 2025
Expoziția Ovidiu Maitec 100 se desfasoara în perioada 20 iunie – 30 august 2025 la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu.  Cel mai puternic urmaș spiritual al lui Brâncuși, artistul care a izbutit să introducă lumina în lemn, cum îl caracteriza Mircea Eliade, Ovidiu Maitec s-a născut în 1925, la Arad. A absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, în 1950. La începutul anilor ‘60 cioplea „un fel de zid, poartă sau pasăre”, o lucrare în al cărei perete apăreau pentru prima dată perforațiile în lemn ce aveau să devină principala sa inovație tehnică în sculptură.
By Cristian Catana July 21, 2025
Expoziția 'Dimensiunea Sebastian' , care marchează 80 de ani de la moartea scriitorului Mihail Sebastian poate fi vizitată până pe 30 August 2025 la Muzeului Național al Literaturii Române, sediul din strada Nicolae Crețulescu nr. 8, București.
By Cristian Catana July 21, 2025
“Casa9 – villa & spa” din Eșelnița, județul Mehedinți reprezintă un exemplu al evoluției serviciilor turismului, ospitalității și agrementului în spectaculoasa zonă a Cazanelor Dunării. Situată într-un peisaj pitoresc dunărean, pe drumul naţional DN57 ce leagă Orşova de Moldova Nouă, la aproximativ 15 km de Orsova, Casa9 își așteaptă oaspeții.
July 17, 2025
La Muzeul “Casa Mureșenilor” din Brașov , vă invităm să vizitați în această vară expoziția de artă contemporană “Cercul magic al vieții”. Expoziția reunește lucrări ce ilustrează colțuri din natură, surprinse de artiștii: Gabriela Aniței, Bogdana Contraș, Cornelia Gherlan, Bianca Ioniță și Eugen Pană. În ciclicitatea naturii, materia se metamorfozează din propriile resurse. Regnurile se extind și coabitează în rezonanță. Expoziția este deschisă în perioada 10 iulie – 30 septembrie 2025.
July 16, 2025
Profund atașată de tradițiile românești și moștenirea lăsată de familia sa, artista Svetlana Utto Predescu și-a propus să împărtășească cu publicul cele mai dragi amintiri, transformând în operă de artă obiectele primite în dar. Expoziția “Povestea continuă”, pe care a organizat-o la Sala Noua Galerie a Muzeului Național al Țăranului Român, este o superbă instalație vizuală în care o să vă bucurați de modul jucăuș în care artista a reinterpretat scaunele și portul popular. Expoziția susținută de Fundația Fildas Art și Catena pentru Artă, poate fi vizitată în perioada 2 - 20 iulie 2025.
June 30, 2025
În perioada 18 iunie – 6 iulie 2025, Galeria Cuhnie a Centrului de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” va găzdui expoziția de artă plastică „Ars Poetica”, semnată de artiștii Gabriela Aniței, Bogdana Contraș, Bianca Ioniță și Eugen Pană.
June 27, 2025
Cea de-a șasea ediție a Bienalei de artă contemporană Art Encounters de la Timișoara, oferă un dialog între istorie și timpul prezent, prin lucrările a 60 de artiști români și internaționali din 30 de țări.
June 26, 2025
Expoziția “HEART - Medicamente și Sentimente” este un eveniment colateral Bienalei Art Encounters 2025 din Timișoara, organizat cu sprijinul CATENA, partener de expoziție al bienalei. HEART aduce împreună două perspective artistice complementare – cea a artistului român Teodor Graur și a artistei COADY din Australia, într-un discurs vizual despre relația dintre abstract și concret, dintre remediu și emoție, dintre vitalitate și corporalitate. Expoziția, realizată de Galeria Sandwich, este deschisă la ISHO Pavilion din Timișoara, în perioada 31 mai – 28 iunie 2025.
June 24, 2025
Prima lună a verii, iunie așa cum arată denumirea populară, este luna în care se coc cireşele și alte fructe specifice începutului verii, cu alte cuvinte se dă startul la cules de fructe. Oamenii petrec cea mai mare parte din zi în natură poate și datorită faptului că predomină mirosul de tei, iasomie şi privirea e încântată de roşul macilor din lanurile de grâu. Fructele specifice sau de sezon, suculente şi aromate, sunt caisele, căpşunele, vişinele, zmeura şi, nu în ultimul rând, cireşele. 
June 16, 2025
O nouă ediție a concursului „Jurnalism pentru un Mediu Curat” – o inițiativă dedicată stimulării jurnalismului de mediu în România – s-a lansat pe data de 12 iunie. ECOTIC, în colaborare cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), lansează cea de-a doua ediție a concursului național „Jurnalism pentru un Mediu Curat ”. Această competiție se adresează profesioniștilor din mass-media care să contribuie prin activitatea lor publicistica la informarea si conștientizarea publicului privind protecția mediului și utilizarea eficientă a resurselor. Prin publicarea de articole, reportaje și materiale dedicate mediului, jurnaliștii devin factori determinanți ai schimbării. Într-o societate în care informația modelează comportamentele, implicarea presei în protecția mediului este esențială — pentru că un jurnalist care investighează și explică efectele schimbărilor climatice sau soluțiile de economie circulară nu doar informează, ci oferă un exemplu personal de responsabilitate civică.
Mai multe articole
catena-page