Sărbători de Iarnă la Hanu Ancuţei, Neamţ - Oferte Meniuri speciale

revista@vacantelatara.ro

Hanul… “ spaţiu de legendă, unde odihna se îmbină cu taifasul şi povestea, la o cană de vin bun, aburind de rece, din pivniţa cu ziduri groase şi adânci, asezonate cu pui fript în frigare şi cu sfaturi parcă nesfârşite, mitice şi iniţiatice, pe un fundal sonor inconfundabil al lăutarilor. Drumeţii ce se adăpostesc în hanuri, devin pe rând oratori şi ascultători într-un adevărat ritual aşa cum apare în creaţia sadoveniană, lăsând peste timp un aer de legendă şi stârnind interesul pentru întoarcerea la origini şi istorie” ( Mihail Sadoveanu).

Sărbători de Iarnă la Hanu Ancuţei, Neamţ - Oferte Meniuri speciale

Crăciun – Meniu de prânz - 25, 26, 27 Decembrie – 100 ron / persoana

Varianta 1
•    Prune afumate in costita
•    Ciorba de coada de bou
•    Sarmalute in 3 arome fierte in vin
•    Rulada cu dovleac
Varianta 2
•    Tarta cu ceapa caramelizata cu branza de capra
•    Crema de gulii cu pastarnac
•    Pomana porcului (pulpa porc ,rinichi,ficat ,carnat ) cu mamaliga
•    Muraturi asortate
•    Turte cu julfa si nuca

Crăciun – Meniu de cină – 25, 26, 27 Decembrie – 125 ron / persoana

Varianta 1
•    Gustare Platou de afumaturi (pastrama de porc ,sunculita , ,lebar ,toba )
•    Chisca cu mamaliga si sos de sfecla rosie cu hrean
•    Coaste de vita cu sos de soia
•    Tort de mere cu nuca
Varianta 2
•    Gustare (Finger cu cighir si rosii chery ,Salata boeuf cu ou de prepelita murat si muguri de soia
•    Icre de stiuca ,Carpacio de sfecla rosie cu branza de capra)
•    Piftie de ureche de porc cu mamaliga
•    Rulada din piept de porc in soric crocant cu piure de pastarnac cu ceapa caramelizata
•    Tort de morcovi cu nuca

Revelion

Cina de Revelion – 150 ron / persoana

Varianta 1

  • Parfait de foaie gras cu confit de ceapa
  • Prepelita cu sos dulce acrisor
  • Cotlet de porc cu cu sos de portocale cartofi copti de 2 ori glasati in cascaval afumat
  • Tort de ciocolata cu smochine

Varianta 2

  • Terina de bibilica cu ficat de rata
  • Pastravi afumat in cetina cu sos de
  • Antricot de vita Black Angus cu ceapa caramelizata si piure de pastarnac cu telina caramelizata
  • Tort de bezea cu fructe de padure

 

Rezervări: https://www.hanu-ancutei.ro/sarbatori-de-iarna/



Hanu Ancuței

Tupilați, Judetul Neamț

0233.781.400 / 0744.548.075

contact@hanu-ancutei.ro

Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana 26 Apr, 2024
Începând din 2004, în urmă cu 20 de ani, în Duminica Floriilor sărbătorim Ziua Naţională a Turismului Rural .
25 Mar, 2024
O zonă de un pitoresc aparte, aproape necunoscută turismului românesc, este zona Vrancei. Pentru prima dată este atestat documentar într-o scrisoare în limba latină din 2 iulie 1431 în care Ladislau Apor, voievodul Transilvaniei, anunţă pe judele Braşovului că Alexandru cel Bun a concentrat trupe spre Putna. Voievodul Apor a aflat ştirea de la niște locuitori din Transilvania care au coborât pe drumul Vrancei – „per viam Varancha”. În acest peisaj de un pitoresc aparte sunt câteva repere turistice naturale care nu trebuie ratate: Cascada Putnei, Cheile Tişiţei, Pădurea Dălhăuți, Focul Viu de la Andreiaşu, unic în ţară. Și, pentru că nu a fost de ajuns, Dumnezeu a binecuvântat acest pământ, o adevărată Românie în miniatură, cu toate formele de relief: munţi sălbatici, câmpii bogate, dealuri domoale. Podoaba dealurilor line ale Vrancei este viţa de vie cu rod nobil, un adevărat blazon nobiliar ce ar trebui cunoscut în toată ţara și nu numai.  Am descoperit în zona deluroasă a Subcarpaților de curbură, în satul Dălhăuți care aparține de comuna Cârligele, o familie care produce vinuri licoroase din Podgoria Cotești și, totodată, primește turiști la pensiunea lor din Dălhăuți, Casa de Vinuri Vrânceană.
25 Mar, 2024
Muzeul Național de Artă al României deține cea mai bogată și valoroasă colecție de artă decorativă europeană din țară, având un patrimoniu de peste zece mii de piese de tapiserie și mobilier, artă decorativă din ceramică, sticlă și metal. 
By Cristian Catana 28 Feb, 2024
Muzeul Colecţiilor de Artă din București a găzduit expoziţia “Partea nevăzută a colecţiei Liana și Dan Nasta: obiecte de cult și laice”.
28 Feb, 2024
România are o nouă stațiune de interes național și-anume “ Zona turistică a municipiului Baia Mare ”, jud. Maramureș. Alături de aceasta, Guvernul României, la propunerea MEAT, a aprobat și atestarea altor 14 localități sau părți de localități ca stațiuni turistice de interes local:
By Cristian Catana 28 Feb, 2024
Judeţul Gorj a a fost gazda evenimentului și conferinței " Managementul Destinației Turistice - Gorjul istoric, cultural şi pitoresc".
14 Feb, 2024
Localitate Săcel din Maramureș este apreciată internațional pentru tradiționala ceramică roșie de Săcel produsă după o rețetă dacică ce datează de mai bine de 2.000 de ani. La ora actuală se folosește un singur cuptor antic pentru arderea lutului, iar ornamentele și coloratura sunt făcute folosind uleiuri și vopsele minerale. Pe lângă ceramică, localitatea Săcel are o așezare geografică care permite accesul foarte ușor la principalele obiective turistice din munții Rodnei.
14 Feb, 2024
Orașul Pessac din Franţa, parte a metropolei Bordeaux a găzduit un impresionant sezon cultural, incluzând în programul evenimentelor și manfiestări dedicate României și patriomniului cultural românesc.
By Cristian Catana 14 Feb, 2024
Suntem bucuroşi că România este reprezentată în "Cartea de rețete Skål International" cu desertul tradițional "Tăbârcă" , ce poate fi savurat la " Satul Banului Guesthouse", Măgureni, Prahova. Felicitări întregii echipe "Satul Banului" pentru că știu să pună-n valoare gusturile și rețetele gastronomiei românești, inclusiv după rețete de odinioară. Vă invităm să savurați acest desert cât și alte preparate tentante la "Satul Banului GuestHouse", pe pitoreasca Vale a Proviței.
By Cristian Catana 14 Feb, 2024
Iarna…drumeţiile montane au un farmec aparte, mai ales când cărările, pădurile și piscurile sunt îmbrăcate în alb. Vom prezenta o astfel de variantă de drumeţie pitorească, în munţii Baiului, cu pornire din staţiunea Azuga.
Mai multe articole
Share by: