Pensiunea “La Mesteceni”, Sălicea, Cluj – “Loc cu stări de bine”

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

Situată în localitatea Sălicea, la 13 km de municipiul Cluj-Napoca, pensiunea “La Mesteceni” este o soluţie optimă pentru turiştii care vor să se retragă într-un loc liniştit, să petreacă timp de calitate ori singuri, ori alături de cei dragi. Fostă câștigătoare a premiului “Margareta de Aur”, pensiunea “La Mesteceni” reprezintă visul, eforturile și rezultatele Ioanei Oprea, transformate în realitate. 

„Am ridicat pensiunea în locurile natale ale bunicilor mei, locuri atât de dragi mie. Am dorit să păstrez o legătură puternică între mine şi ei. Nu mi-am dorit să răstorn clasamente sau să demonstrez ceva, mi-am dorit să pot oferi ceea ce m-am angajat să ofer – un loc ospitalier, o mâncare bună, o cameră confortabilă, un serviciu, un proprietar, o priveliște de trei margarete. Mi se pare mult mai corect și mai plin de respect față de cei care ne vizitează să putem respecta aceste angajamente de trei flori înainte să aspirăm la mai mult.”, afirmă Ioana Oprea, proprietar.

Condiţii de cazare

Turiștii au la dispoziţie 10 camere cu băi proprii, dintre care 8 camere twin și 2 camere cu pat matrimonial (situate la etajul 2, având o suprafaţă de 15 mp, balcon proriu, baie cu cabină de duş, tv, wifi). Camerele twin sunt poziţionate la etajele 1 şi 2 având suprafața cuprinsă între 13 – 15 mp, dispunând de baie proprie cu cabină de duş, balocn, wi-fi, tv, mobilier rustic pictat manual.

“Loc cu stări de bine” – SPA – noua atracţie a pensiunii

Ideea acestui concept s-a născut în anul 2017 când Ioana Oprea a dorit să îmbine dragostea și respectul pentru turismul rural cu armonia unui loc destinat relaxării, confortului integrat perfect în ospitalitatea locului. Cu o atenţie desavârșită la detalii, cu un accent pus pe produse meșteșugărești autohtone iată cum în SPA-ul “La Mesteceni” se îmbină perfect decoraţiuni și obiecte meșterite cu tâlc precum: oale de ceramică de Marginea, greble de lemn, teracotă de Târgu Secuiesc, baloţi de fân, abajururi și brelocuri croșetate în Timișoara, tablourile Mădălinei Andronic inspirate din portul și folclorul românesc – fragmente de autentic românesc într-un spaţiu cu funcţiuni spa.

“Printre serviciile oferite ne-am dorit să extindem experiențele marca “La Mesteceni” și în sezonul toamnă – iarnă, pe lângă confortul cazării, relaxarea la piscina exterioară sau o farfurie cu mâncare bună.

SPA-ul nu este amenajat într-un mod clasic, tocmai pentru a te simți cât mai confortabil și cât mai printre prieteni. Detaliu cu detaliu, stare cu stare, ne dorim ca spațiul să devină un HUB al trăirilor faine și al amintirilor dragi. Fiecare coltisor amenajat sperăm să îţi inducă o stare de bine. Tocmai din acest motiv l-am numit “Loc cu Stari de Bine” - loc pe care te poftim să îl descoperi.

Am pornit, ca de obicei, cu decorațiunile și culorile si abia apoi cu săpăturile și instalațiile. Am renovat un imobil și am construit un altul lângă el. Astfel am obținut un spațiu de 830 mp cu piscină interioară încălzită, hidromasaj, înnot contracurent, masaj cervical, 2 saune – una uscată și una umedă - dotate cu un șoc duș pentru răcorire, jacuzzi exterior cu apă încălzită, lounge cu șemineu, un mic salon pentru servirea unor gustări și băuturi, vestiare pentru Radu și pentru Rada, 2 saloane de masaj si unul pentru împachetări corporale, terase panoramice și loc de relaxare la umbra teilor bătrâni.

Pentru destinderea sufletului și a minții am amenajat mici colțișoare de art & crafts, lectură și socializare.

Noi am creat locul, tu vino si colecționezioneaza cat mai multe stări de bine!”, ne invită să descoperim locul și stările, Ioana Oprea, proprietar “La Mesteceni”.

Pensiunea “La Mesteceni”

http://lamesteceni.ro/

info@lamesteceni.ro

0754 041 508

Sălicea nr. 86, Cluj


Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana April 30, 2025
Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, continuă seria de activități din anul 2025 cu organizarea unei serii de expoziții cu genericul „Galeria pictorilor botoșăneni la Ipotești”, având la bază lucrări din propriul patrimoniu și din Colecția de Artă plastică modernă și contemporană românească a Muzeului Județean Botoșani.
April 30, 2025
,ALTER EGO – prima expoziţie a doi importanţi artişti contemporani români la Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”Târgu . În oraşul în care sunt expuse patru dintre capodoperele semnate de Constantin Brâncuşi – Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului şi Coloana Infinitului, mărturii ale sufletului şi geniului românesc, în care istoria trăieşte şi prin numele lui Tudor Vladimirescu şi Ecaterina Teodoroiu, două dintre figurile emblematice legate de destinul acestui oraş, la Târgu Jiu, Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu” va găzdui în perioada 9 aprilie – 9 mai 2025 , expoziţia a doi artişti emblematici ai artei contemporane româneşti : Dumitru Macovei şi Giulian Dumitriu. Un duo artistic, care leagă două lumi, dar care spune aceeaşi poveste: arta, ca unicul mod de a trăi şi vibra!Concepută ca o conversaţie între cele două medii artistice, pictură şi sculptură, Alter Ego este prima expoziţie a celor doi artişti la Târgu Jiu şi îşi propune să dezvăluie într-un dialog exclusiv, ceva din intimitatea lor creativă.
April 23, 2025
Bucurie, frumusețe și magie găsiți în expoziția de artă CATS ARE TAKING OVER, care este un remediu pentru suflet așa cum este pisica, personajul principal al acestei expoziții. Un nou spațiu cultural din București - Vila Catena s-a deschis cu această inedită expoziție, care reunește lucrările a 45 de artiști și grupuri artistice din România, China, Franța, Polonia, Spania, Australia, SUA. Expoziția este deschisă în perioada 10 aprilie - 30 iulie 2025, joi și vineri între orele 15 -19, sâmbătă între orele 12-16, la Vila Catena (str. Radu Calomfirescu nr. 15, București).
April 15, 2025
Muzeul Oului din Vama-Bucovina a marcat la finele anului 2024 aniversarea de 30 de ani de la deschidere iar fondatoarea acesteuia, prof.ing.Letiția Orșivschi Heiser a împlinit 25 de ani de activitate internațională.
April 10, 2025
În urmă cu 21 ani, în anul 2004, în destinațiile rurale românești a fost marcată pentru prima dată Ziua Națională a Turismului Rural . Sărbătorită an de an în Duminica Floriilor, această zi specială a turismului autohton adună laolaltă proprietari de pensiuni, meșteri populari, ansambluri folclorice, autorități locale, profesioniști din turism cât și turiști…într-o veritabilă horă a ospitalității și autenticității.
April 4, 2025
O fascinantă introspecție realizează artistul vizual Ion Anghel, prin operele sale de artă. Sincere și profunde, lucrările reunite în expoziția "Agorafobia", transmit esența trăirilor artistului și ne ajută să înțelegem societatea actuală. Vă invităm să vizitați expoziția "Agorafobia" în perioada 13 martie – 9 aprilie 2025, la Muzeul Național al Țăranului Român din București.
March 26, 2025
In data de 28 Martie 2025, incepand cu ora 18.30 la Casa de Cultură a Sindicatelor Botoșani va avea loc concertul "În lumea lui George Enescu". Alexandru Tomescu- vioară Eduard Kunz- pian În program: Jules Massenet- Meditația Fritz Kreisler- Frumosul rozmarin Fritz Kreisler- Capriciul vienez Fritz Kreisler- Liebesfreud George Enescu- Balada George Enescu- Lăutarul George Enescu- Sonata a III-a în caracter popular românesc Informații: Site: https://filarmonicabotosani.ro/
March 26, 2025
În perioada 23-25 aprilie 2025, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani, organizează cea de-a XVIII-a ediție a activității Târgul Meșterilor Populari. Manifestarea are ca obiectiv principal valorificarea și promovarea meșteșugurilor tradiționale autentice.
By Cristian Catana March 19, 2025
În pitorescul meleag al Argeșului ,în Valea Siliștii, comuna Aninoasa , o frumoază zonă deluroasă, la marginea pădurii, oaspeții ce trec pragul complexului agroturistic și de agrement “ Pe culmile Bucuriei ” vor experimenta îmbinarea ospitalitații cu relaxarea, dar și cu sănătatea prin activități sportive și recreative.
March 19, 2025
Gala anuală a premiilor Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România (AJTR) – preşedinte, Mihai Ogrinji – desfăşurată în Vâlcea, la Drăgăşani, ne-a ocazionat o (re)descoperire a respectivelor meleaguri. Astfel, între altele, am vizitat, cu pioşenie, mănăstirile brâncoveneşti Mamu Lungeşti (pictor, Pârvu Mutu) – stareţă, maica Pavelina Ioniţă – şi Brâncoveni – aceasta din urmă în apropiere, în judeţul Olt, în perimetrul aceleiaşi localităţi regăsindu-se şi fragmentele de zid ale caselor domneşti în care s-au născut Matei Basarab şi Constantin Brâncoveanu; catedrala din Drăgăşani (construcţie 1930-1936); „expoziţia documentară Gib. I. Mihăescu”, găzduită într-o cameră a casei prozatorului drăgăşenean, acum aflată în proprietatea unei nepoate, dna Daciana Floroiu – absolventă a Academiei de Studii Economice din Bucureşti – care înţelege perfect importanţa cultivării memoriei bunicului său.
Mai multe articole
catena-page