Pensiunea Castania, Polovragi, județul Gorj

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

Cu toții avem drumurile noastre, dar nu vom uita niciodată ceva ce a fost cu adevărat diferit, ceva la care nu ne-am fi așteptat sau care a depășit așteptările. Această senzăţie am avut-o la Polovragi, la Pensiunea Castania.

Polovragiul m-a întâmpinat primitor, ospitalier, cu ale sale priveliști extraordinare specifice Olteniei de sub Munte, cu ale sale Chei ale Oltețului unice în Europa, cu ale sale tradiții și obiceiuri care ilustrează cultura și tradiția unui popor, cu ai săi oameni frumoși. 

Pensiunea Castania atrage la prima vedere cu o terasă imensă decorată cu flori și, … un zâmbet deschis, din suflet, al personalului. O senzație de bine și de dorință de a reveni. Situată în Poiana Mănăstirii din Polovragi, la doar 100 de metri de Mănăstirea Polovragi, Pensiunea Castania are o poziționare care scoate în evidență atât frumusețea zonei prin priveliștea directă asupra Cheilor Oltețului cât și frumusețea oamenilor prin modul în care am fost întâmpinată.

Am fost printre norocoșii care au fost întâmpinați chiar de către proprietari, oameni cunoscători ai frumosului și bunului gust. Am poftit la masă, pe terasă, undeva unde se deschidea privirilor o priveliște extraordinară asupra piscinei, locului de joacă și asupra Polovragiului și Munților Căpățânii.


Gustul desăvârșit al bunătăţilor și aspectul demn de un restaurant al unei pensiuni de patru margarete mi-au dat de înțeles că am de a face cu un bucătar pentru care a găti este o pasiune, este o perfecțiune a bucătăriei și a preparatelor tradiționale.

Condiţii de cazare și de servire a mesei

După servirea mesei am descoperit și restul locației, continuând să mă surprindă. Turul pensiunii mi-a fost făcut de doamna Roxana, un om deschis, atent la detalii, un profesionist adevărat. Restaurantul Pensiunea Castania este compartimentat în două săli, una principală și cea de-a doua, organizată pentru servirea micului dejun.

Condiţii de cazare și de servire a mesei

După servirea mesei am descoperit și restul locației, continuând să mă surprindă. Turul pensiunii mi-a fost făcut de doamna Roxana, un om deschis, atent la detalii, un profesionist adevărat. Restaurantul Pensiunea Castania este compartimentat în două săli, una principală și cea de-a doua, organizată pentru servirea micului dejun.

Decorațiunile, aranjamentele și dispunerea meselor este făcută în așa fel încât să optimizeze la maxim spațiul disponibil și să nu creeze aglomerație. Culorile, perfecte pentru a crea o senzație de intimitate și relaxare, iar tablourile și florile nu fac altceva decât să-ți confirme faptul că te afli într-un loc unde eleganța este cuvântul de ordine.

Camerele, mari, aerisite, luminoase și bine organizate, scot în evidență mobilierul din lemn masiv sculptat manual, motivele tradiționale ale Olteniei de sub Munte și, bineînțeles, aerul aristocrat al locației.


Facilităţi și agrement

- piscină cu apă încălzită;

- un foișor lângă piscină, perfect pentru a te retrage la umbră în zilele toride de vară și pentru a savura un cocktail alcoolic sau non alcoolic;

- spațiu de joacă pentru copii;

- șezlonguri pe iarbă pentru plajă;

- spațiu verde mai mult decât vast pentru a petrece timpul liber și a te relaxa fără a fi deranjat.

- parcare.

Pensiunea Castania reprezintă un apogeu al profesionalismului, al facilităților și al ospitalității într-o zonă unde mitul se îmbină perfect cu realitatea, într-o zonă unde varietatea și multitudinea obiectivelor turistice te face să-ți petreci cel puțin o săptămână. 

Astfel, dacă ai ajuns aici, nu uita să vizitezi Cheile Oltețului, Peștera Polovragi, Mănăstirea Polovragi, Crucea lui Ursache, Oborul Jidovilor, Cabana Bârlogul Lupilor sau Peștera Ascunsă. Ideal ar fi ca aceste obiective să le parcurgi însoțit de un ghid pentru a putea avea parte de povestea, istoria și legendele locului. Detalii despre ghidaj se pot obține la recepția Pensiunii Castania. 

Pensiunea Castania, 

Poiana Mănăstirii 217365, 

0740 275 554

Polovragi, Gorj

Text si fotografii: Adriana Roman


Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana April 30, 2025
Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, continuă seria de activități din anul 2025 cu organizarea unei serii de expoziții cu genericul „Galeria pictorilor botoșăneni la Ipotești”, având la bază lucrări din propriul patrimoniu și din Colecția de Artă plastică modernă și contemporană românească a Muzeului Județean Botoșani.
April 30, 2025
,ALTER EGO – prima expoziţie a doi importanţi artişti contemporani români la Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”Târgu . În oraşul în care sunt expuse patru dintre capodoperele semnate de Constantin Brâncuşi – Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului şi Coloana Infinitului, mărturii ale sufletului şi geniului românesc, în care istoria trăieşte şi prin numele lui Tudor Vladimirescu şi Ecaterina Teodoroiu, două dintre figurile emblematice legate de destinul acestui oraş, la Târgu Jiu, Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu” va găzdui în perioada 9 aprilie – 9 mai 2025 , expoziţia a doi artişti emblematici ai artei contemporane româneşti : Dumitru Macovei şi Giulian Dumitriu. Un duo artistic, care leagă două lumi, dar care spune aceeaşi poveste: arta, ca unicul mod de a trăi şi vibra!Concepută ca o conversaţie între cele două medii artistice, pictură şi sculptură, Alter Ego este prima expoziţie a celor doi artişti la Târgu Jiu şi îşi propune să dezvăluie într-un dialog exclusiv, ceva din intimitatea lor creativă.
April 23, 2025
Bucurie, frumusețe și magie găsiți în expoziția de artă CATS ARE TAKING OVER, care este un remediu pentru suflet așa cum este pisica, personajul principal al acestei expoziții. Un nou spațiu cultural din București - Vila Catena s-a deschis cu această inedită expoziție, care reunește lucrările a 45 de artiști și grupuri artistice din România, China, Franța, Polonia, Spania, Australia, SUA. Expoziția este deschisă în perioada 10 aprilie - 30 iulie 2025, joi și vineri între orele 15 -19, sâmbătă între orele 12-16, la Vila Catena (str. Radu Calomfirescu nr. 15, București).
April 15, 2025
Muzeul Oului din Vama-Bucovina a marcat la finele anului 2024 aniversarea de 30 de ani de la deschidere iar fondatoarea acesteuia, prof.ing.Letiția Orșivschi Heiser a împlinit 25 de ani de activitate internațională.
April 10, 2025
În urmă cu 21 ani, în anul 2004, în destinațiile rurale românești a fost marcată pentru prima dată Ziua Națională a Turismului Rural . Sărbătorită an de an în Duminica Floriilor, această zi specială a turismului autohton adună laolaltă proprietari de pensiuni, meșteri populari, ansambluri folclorice, autorități locale, profesioniști din turism cât și turiști…într-o veritabilă horă a ospitalității și autenticității.
April 4, 2025
O fascinantă introspecție realizează artistul vizual Ion Anghel, prin operele sale de artă. Sincere și profunde, lucrările reunite în expoziția "Agorafobia", transmit esența trăirilor artistului și ne ajută să înțelegem societatea actuală. Vă invităm să vizitați expoziția "Agorafobia" în perioada 13 martie – 9 aprilie 2025, la Muzeul Național al Țăranului Român din București.
March 26, 2025
In data de 28 Martie 2025, incepand cu ora 18.30 la Casa de Cultură a Sindicatelor Botoșani va avea loc concertul "În lumea lui George Enescu". Alexandru Tomescu- vioară Eduard Kunz- pian În program: Jules Massenet- Meditația Fritz Kreisler- Frumosul rozmarin Fritz Kreisler- Capriciul vienez Fritz Kreisler- Liebesfreud George Enescu- Balada George Enescu- Lăutarul George Enescu- Sonata a III-a în caracter popular românesc Informații: Site: https://filarmonicabotosani.ro/
March 26, 2025
În perioada 23-25 aprilie 2025, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani, organizează cea de-a XVIII-a ediție a activității Târgul Meșterilor Populari. Manifestarea are ca obiectiv principal valorificarea și promovarea meșteșugurilor tradiționale autentice.
By Cristian Catana March 19, 2025
În pitorescul meleag al Argeșului ,în Valea Siliștii, comuna Aninoasa , o frumoază zonă deluroasă, la marginea pădurii, oaspeții ce trec pragul complexului agroturistic și de agrement “ Pe culmile Bucuriei ” vor experimenta îmbinarea ospitalitații cu relaxarea, dar și cu sănătatea prin activități sportive și recreative.
March 19, 2025
Gala anuală a premiilor Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România (AJTR) – preşedinte, Mihai Ogrinji – desfăşurată în Vâlcea, la Drăgăşani, ne-a ocazionat o (re)descoperire a respectivelor meleaguri. Astfel, între altele, am vizitat, cu pioşenie, mănăstirile brâncoveneşti Mamu Lungeşti (pictor, Pârvu Mutu) – stareţă, maica Pavelina Ioniţă – şi Brâncoveni – aceasta din urmă în apropiere, în judeţul Olt, în perimetrul aceleiaşi localităţi regăsindu-se şi fragmentele de zid ale caselor domneşti în care s-au născut Matei Basarab şi Constantin Brâncoveanu; catedrala din Drăgăşani (construcţie 1930-1936); „expoziţia documentară Gib. I. Mihăescu”, găzduită într-o cameră a casei prozatorului drăgăşenean, acum aflată în proprietatea unei nepoate, dna Daciana Floroiu – absolventă a Academiei de Studii Economice din Bucureşti – care înţelege perfect importanţa cultivării memoriei bunicului său.
Mai multe articole
catena-page