Păstrăv cu legume, de la Pensiunea Cheile Oltețului, Polovragi

revista@vacantelatara.ro

La Pensiunea Cheile Oltețului din Polovragi am găsit ospitalitate, pasiune și implicare, adică, ingredientele necesare și suficiente pentru un loc perfect pentru orice turist.

Asemenea cadru natural se putea asorta numai cu o masă pe măsură așa că am ales un preparat în perfectă armonie cu susurul Olteţului, păstrăv cu legume. De prepararea lui a avut grijă doamna Cristina, iar rezultatul a fost conform zicalei “mâncarea iese după sufletul omului”.

Păstrăvul proaspăt a fost curățat și spălat bine, apoi pus în tigaie striată pe un strat de sare grunjoasă și acoperit cu capac pentru a se pătrunde cum trebuie. Între timp, legumele, ceapa roșie, ciupercile și ardeiul roșu au fost tăiate felii.

Primele trase în ulei au fost ciupercile, apoi au fost adăugate ceapa roșie și ardeiul. Din când în când, pentru a asigura o călire uniformă, doamna Cristina întorcea legumele în tigaie, apoi își arunca o privire la păstrăvul pus la copt.

Când legumele au fost călite suficient cât să-și păstreze culoarea și savoarea, păstrăvul a fost scos de la copt și așezat pe farfuria pregătită pentru plating


Rând pe rând, legumele asortate au fost puse, lângă păstrăv, în așa fel încât culorile să se asorteze perfect și s-a trecut la ornarea platoului.

Mirosul de legume și pește proaspăt mi-a umplut nările, iar aspectul platoului mi-a creat o poftă și mai mare de mâncare. Cireașa de pe tort a venit prin prezența unui roze servit într-un pahar generos, în perfectă concordanță cu legumele colorate și savuroase. Deși, la pește, merge un vin alb, roze-ul de casă a creat un liant perfect între gustul de pește și cel al ardeiului roșu și al cepei roșii călite. .

Un lucru este sigur, dacă ajungeți în zona Polovragi, treceți pe la Pensiunea Cheile Oltețului pentru a degusta un preparat de excepție într-o atmosferă pe măsură.

Poftă bună!

Text si foto: Adriana Roman

Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana 26 Apr, 2024
Începând din 2004, în urmă cu 20 de ani, în Duminica Floriilor sărbătorim Ziua Naţională a Turismului Rural .
25 Mar, 2024
O zonă de un pitoresc aparte, aproape necunoscută turismului românesc, este zona Vrancei. Pentru prima dată este atestat documentar într-o scrisoare în limba latină din 2 iulie 1431 în care Ladislau Apor, voievodul Transilvaniei, anunţă pe judele Braşovului că Alexandru cel Bun a concentrat trupe spre Putna. Voievodul Apor a aflat ştirea de la niște locuitori din Transilvania care au coborât pe drumul Vrancei – „per viam Varancha”. În acest peisaj de un pitoresc aparte sunt câteva repere turistice naturale care nu trebuie ratate: Cascada Putnei, Cheile Tişiţei, Pădurea Dălhăuți, Focul Viu de la Andreiaşu, unic în ţară. Și, pentru că nu a fost de ajuns, Dumnezeu a binecuvântat acest pământ, o adevărată Românie în miniatură, cu toate formele de relief: munţi sălbatici, câmpii bogate, dealuri domoale. Podoaba dealurilor line ale Vrancei este viţa de vie cu rod nobil, un adevărat blazon nobiliar ce ar trebui cunoscut în toată ţara și nu numai.  Am descoperit în zona deluroasă a Subcarpaților de curbură, în satul Dălhăuți care aparține de comuna Cârligele, o familie care produce vinuri licoroase din Podgoria Cotești și, totodată, primește turiști la pensiunea lor din Dălhăuți, Casa de Vinuri Vrânceană.
25 Mar, 2024
Muzeul Național de Artă al României deține cea mai bogată și valoroasă colecție de artă decorativă europeană din țară, având un patrimoniu de peste zece mii de piese de tapiserie și mobilier, artă decorativă din ceramică, sticlă și metal. 
By Cristian Catana 28 Feb, 2024
Muzeul Colecţiilor de Artă din București a găzduit expoziţia “Partea nevăzută a colecţiei Liana și Dan Nasta: obiecte de cult și laice”.
28 Feb, 2024
România are o nouă stațiune de interes național și-anume “ Zona turistică a municipiului Baia Mare ”, jud. Maramureș. Alături de aceasta, Guvernul României, la propunerea MEAT, a aprobat și atestarea altor 14 localități sau părți de localități ca stațiuni turistice de interes local:
By Cristian Catana 28 Feb, 2024
Judeţul Gorj a a fost gazda evenimentului și conferinței " Managementul Destinației Turistice - Gorjul istoric, cultural şi pitoresc".
14 Feb, 2024
Localitate Săcel din Maramureș este apreciată internațional pentru tradiționala ceramică roșie de Săcel produsă după o rețetă dacică ce datează de mai bine de 2.000 de ani. La ora actuală se folosește un singur cuptor antic pentru arderea lutului, iar ornamentele și coloratura sunt făcute folosind uleiuri și vopsele minerale. Pe lângă ceramică, localitatea Săcel are o așezare geografică care permite accesul foarte ușor la principalele obiective turistice din munții Rodnei.
14 Feb, 2024
Orașul Pessac din Franţa, parte a metropolei Bordeaux a găzduit un impresionant sezon cultural, incluzând în programul evenimentelor și manfiestări dedicate României și patriomniului cultural românesc.
By Cristian Catana 14 Feb, 2024
Suntem bucuroşi că România este reprezentată în "Cartea de rețete Skål International" cu desertul tradițional "Tăbârcă" , ce poate fi savurat la " Satul Banului Guesthouse", Măgureni, Prahova. Felicitări întregii echipe "Satul Banului" pentru că știu să pună-n valoare gusturile și rețetele gastronomiei românești, inclusiv după rețete de odinioară. Vă invităm să savurați acest desert cât și alte preparate tentante la "Satul Banului GuestHouse", pe pitoreasca Vale a Proviței.
By Cristian Catana 14 Feb, 2024
Iarna…drumeţiile montane au un farmec aparte, mai ales când cărările, pădurile și piscurile sunt îmbrăcate în alb. Vom prezenta o astfel de variantă de drumeţie pitorească, în munţii Baiului, cu pornire din staţiunea Azuga.
Mai multe articole
Share by: