Hotel Majestic, Jupiter - o piatră de temelie între tradiţie şi modernitate

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

La început a fost... Cozia

Prin anii ’70, când litoralul românesc rivaliza cu cele din Grecia şi Spania, iar infrastructura era în plin avânt, la Jupiter se construiau hotelurile “Cozia” şi “Tismana”, două repere importante pe harta turismului românesc. Importanţa acestora nu reieşea doar din asocierea numelor lor cu mănăstiri emblematice din România, ci şi din faptul că zona emană o puternică energie telurică, ne povesteşte domnul Dragoş Răducan, Directorul General al Hotelului Majestic (fost “Cozia”) din staţiunea Jupiter, prim vicepreşedinte executiv al FPTR.

Datorită energiilor telurice, Hotelul  Majestic este şi astăzi o destinaţie ideală pentru cei care doresc să se relaxeze şi să se odihnească foarte bine in concediu.
Mai mult, existenţa celor patru zone de microclimat – în grădina interioară, la piscină, pe lacul Tismana şi pe malul mării -, îl recomandă ca destinaţie pentru terapiile antistres.

“Viaţa la ţară” din…  grădina Majestic Jupiter

Botezat de vizitatori drept  «hotelul celor trei ape», Majestic Jupiter ar putea fi considerat mai degrabă o reproducere în miniatură a satului românesc de odinioară.

Hotelul a fost renovat în anul 2006 când actualul proprietar a vrut să îl facă mai rustic şi a amplasat în grădină o mulţime de elemente care să amintească de viaţa de la ţară”, ne-a povestit Dragoş Răducan. 

De altfel, numeroase obiecte de uz gospodăresc, presărate pe ici pe colo prin grădină, amintesc turistului de tradiţia satului românesc autentic. În incintă există chiar şi un pârâu interior, frumos amenajat, două fântâni de lemn, cu roată, câteva cişmele, mese şi bănci de lemn masiv, ba chiar şi câteva căruţe de lemn, umplute  ochi cu fân, ce par că aşteaptă liniştite căluţii şi căruţaşul.



Pentru a completa atmosfera rurală, “până anul trecut aveam un grătar în aer liber, care făcea foarte mult fum.  Anul acesta m-am hotărât să abordez “teoria WOW” şi să vin cu ceva nou.  Am introdus mâncarea la plită, care nu se gătește la All Inclusive, ci doar în restaurantele à  la carte. Majestic Jupiter este unicul hotel All Inclusive din România care prepară mâncare la plită”, ne-a mărturisit directorul hotelului.

 



Troiţa, un Omagiu adus Artei Culinare şi Ospitalităţii Româneşti

 “L-am cunoscut pe chef Radu Zărnescu prin intermediul unor cunoştiinţe comune şi l-am invitat să vină să stea la hotel Majestic, prilej cu care ne-am şi împrietenit. Radu Zărnescu este unul dintre cei mai talentaţi şi mai creativi chefi din România. Din creativitate şi din spiritul antreprenorial aparte, a înfiinţat alături de soţia sa, Asociația Culturală Euro Est Alternativ – ACEEA, care a organizat mesele pentru « Sibiu – capitală culturală » . El este, de asemenea, membru în Asociaţia Bucătarilor, președinte al Euro-Toques România şi participă la numeroase concursuri internaţionale de profil, unde participă cei mai buni bucătari din lume. Anul trecut l-am invitat din nou şi iniţial a stat o săptămână. Apoi, a decis să mai rămână o vreme la noi. Fiind o persoană hiperactivă, m-a întrebat dacă aveam pe la hotel diverse unelte. I-am dat o bormaşină, un fierăstrău electric, o drujbă…, i-am cumpărat şi materiale, aşa că s-a apucat să lucreze la un proiect care ne-a fascinat pe toţi. Lucrările au durat în jur de cinci zile, până când a apărut o troiţă tăiată din drujbă, un procedeu destul de neobişnuit, care a fost, evident, creată pe bucăţi. Prinse între ele, aceste bucăţi au fost ridicate ulterior în plan vertical, pe o fundaţie de circa 6 tone. Elementul central al monumentului îl reprezintă o roată, care simbolizează tradiţia, un tribut adus meșterilor făurari români, care au contribuit la formarea obiceiurilor culinare ale comunităților românești, subliinind diversitatea și unitatea exprimării prin gastronomie. Neştiind inițial cum să îl numim, i-am zis troiţă, dar îl considerăm, de fapt , un Omagiu adus Artei Culinare şi Ospitalităţii Româneşti . Troiţa, a primit numele ”Metaistoria”și reprezintă piatra de hotar de la intrarea în staţiunea Jupiter. Prin dimensiunea sa impresionantă (peste 6 m înălţime) şi valenţele artistice ilustrate în compoziţie, ea va deveni, în timp, nu doar o emblemă a hotelului, ci şi a întregii staţiuni.



Vă recomandăm să vizitaţi Jupiter pentru calitatea ospitalităţii, dar şi pentru a admira un monument de excepţie! a declarat domnul Dragoș Răducan, Director General Hotel Majestic Jupiter

 



Text: Anne-Mary NECHITA ; Foto: Anne-Mary NECHITA, Hotel Majestic Jupiter



Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

July 21, 2025
Expoziția Ovidiu Maitec 100 se desfasoara în perioada 20 iunie – 30 august 2025 la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu.  Cel mai puternic urmaș spiritual al lui Brâncuși, artistul care a izbutit să introducă lumina în lemn, cum îl caracteriza Mircea Eliade, Ovidiu Maitec s-a născut în 1925, la Arad. A absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, în 1950. La începutul anilor ‘60 cioplea „un fel de zid, poartă sau pasăre”, o lucrare în al cărei perete apăreau pentru prima dată perforațiile în lemn ce aveau să devină principala sa inovație tehnică în sculptură.
By Cristian Catana July 21, 2025
Expoziția 'Dimensiunea Sebastian' , care marchează 80 de ani de la moartea scriitorului Mihail Sebastian poate fi vizitată până pe 30 August 2025 la Muzeului Național al Literaturii Române, sediul din strada Nicolae Crețulescu nr. 8, București.
By Cristian Catana July 21, 2025
“Casa9 – villa & spa” din Eșelnița, județul Mehedinți reprezintă un exemplu al evoluției serviciilor turismului, ospitalității și agrementului în spectaculoasa zonă a Cazanelor Dunării. Situată într-un peisaj pitoresc dunărean, pe drumul naţional DN57 ce leagă Orşova de Moldova Nouă, la aproximativ 15 km de Orsova, Casa9 își așteaptă oaspeții.
July 17, 2025
La Muzeul “Casa Mureșenilor” din Brașov , vă invităm să vizitați în această vară expoziția de artă contemporană “Cercul magic al vieții”. Expoziția reunește lucrări ce ilustrează colțuri din natură, surprinse de artiștii: Gabriela Aniței, Bogdana Contraș, Cornelia Gherlan, Bianca Ioniță și Eugen Pană. În ciclicitatea naturii, materia se metamorfozează din propriile resurse. Regnurile se extind și coabitează în rezonanță. Expoziția este deschisă în perioada 10 iulie – 30 septembrie 2025.
July 16, 2025
Profund atașată de tradițiile românești și moștenirea lăsată de familia sa, artista Svetlana Utto Predescu și-a propus să împărtășească cu publicul cele mai dragi amintiri, transformând în operă de artă obiectele primite în dar. Expoziția “Povestea continuă”, pe care a organizat-o la Sala Noua Galerie a Muzeului Național al Țăranului Român, este o superbă instalație vizuală în care o să vă bucurați de modul jucăuș în care artista a reinterpretat scaunele și portul popular. Expoziția susținută de Fundația Fildas Art și Catena pentru Artă, poate fi vizitată în perioada 2 - 20 iulie 2025.
June 30, 2025
În perioada 18 iunie – 6 iulie 2025, Galeria Cuhnie a Centrului de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” va găzdui expoziția de artă plastică „Ars Poetica”, semnată de artiștii Gabriela Aniței, Bogdana Contraș, Bianca Ioniță și Eugen Pană.
June 27, 2025
Cea de-a șasea ediție a Bienalei de artă contemporană Art Encounters de la Timișoara, oferă un dialog între istorie și timpul prezent, prin lucrările a 60 de artiști români și internaționali din 30 de țări.
June 26, 2025
Expoziția “HEART - Medicamente și Sentimente” este un eveniment colateral Bienalei Art Encounters 2025 din Timișoara, organizat cu sprijinul CATENA, partener de expoziție al bienalei. HEART aduce împreună două perspective artistice complementare – cea a artistului român Teodor Graur și a artistei COADY din Australia, într-un discurs vizual despre relația dintre abstract și concret, dintre remediu și emoție, dintre vitalitate și corporalitate. Expoziția, realizată de Galeria Sandwich, este deschisă la ISHO Pavilion din Timișoara, în perioada 31 mai – 28 iunie 2025.
June 24, 2025
Prima lună a verii, iunie așa cum arată denumirea populară, este luna în care se coc cireşele și alte fructe specifice începutului verii, cu alte cuvinte se dă startul la cules de fructe. Oamenii petrec cea mai mare parte din zi în natură poate și datorită faptului că predomină mirosul de tei, iasomie şi privirea e încântată de roşul macilor din lanurile de grâu. Fructele specifice sau de sezon, suculente şi aromate, sunt caisele, căpşunele, vişinele, zmeura şi, nu în ultimul rând, cireşele. 
June 16, 2025
O nouă ediție a concursului „Jurnalism pentru un Mediu Curat” – o inițiativă dedicată stimulării jurnalismului de mediu în România – s-a lansat pe data de 12 iunie. ECOTIC, în colaborare cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), lansează cea de-a doua ediție a concursului național „Jurnalism pentru un Mediu Curat ”. Această competiție se adresează profesioniștilor din mass-media care să contribuie prin activitatea lor publicistica la informarea si conștientizarea publicului privind protecția mediului și utilizarea eficientă a resurselor. Prin publicarea de articole, reportaje și materiale dedicate mediului, jurnaliștii devin factori determinanți ai schimbării. Într-o societate în care informația modelează comportamentele, implicarea presei în protecția mediului este esențială — pentru că un jurnalist care investighează și explică efectele schimbărilor climatice sau soluțiile de economie circulară nu doar informează, ci oferă un exemplu personal de responsabilitate civică.
Mai multe articole
catena-page