Gala Premiilor AJTR - 2022

revista@vacantelatara.ro

În data de 19 Mai 2022, Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” din București a găzduit Gala Premiilor Asociaţiei Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România (AJTR), pentru activitatea din anii 2020/21. Continuând tradiţia galelor precedente, evenimentul fastuos a vizat recompensarea celor ce au făcut cinste industriei ospitalităţii româneşti, jurnalismului, artei, culturii şi învăţământului. 

 Cu peste 6 decenii de existenţă, AJTR condusă în prezent de domnul Mihai Ogrinji este una dintre cele mai vechi asociații profesionale din țara noastră cu membri activi din România şi Republica Moldova cât şi din alte ţări precum: Bulgaria, Serbia, Spania, Ucraina etc. Aceştia provind din medii precum: industria ospitalităţii şi turismului, ziarişti – presă scrisă, radio, televiziuni, editori, artişti fotografi, scriitori de turism şi reviste de profil, cadre universitate, fundaţii şi asociaţii etc. 

Suntem bucuroși că în cadrul acestei ediţii două repere pentru ospitalitatea și diversitatea experienţelor de vacanţă specifice turismului rural, ecologic și cultural au primit premiile “Ca la mama acasă” și “Apă, viaţă, mister”. Acestea au mers în zona Deltei Dunării – “Agenţia de turism pe apă Verada Tour / Verada GuestHouse”, Somova, Tulcea și Pensiunea “Sf. Nicolae”, Aluniș, Prahova. Felicitări celor doi proprietar – Marcel Mocanu și Mihaela Stanciu. 

În cadrul Galei AJTR 2022 au fost acordate premii în cadrul a trei secţiuni: “Mass-media și promovare”, “Destinaţii turistice, industria ospitalităţii, performanţe” și “Premii de excelenţă”. Lista completă a premianţilor: www.romania-pitoreasca.net

Secțiunea mass-media și promovare

Premiul: Viață și Mister în inima Pământului, Cristian LASCU, co-autor al excepționalului album Topolnița & Epuran

Premiul: Natura care nu minte niciodată, Dan DINU și Cosmin DUMITRACHE, pentru filmul:România sălbatică

Premiul: „Anda Raicu”, Sorenela RENIȚĂ,excelente reportaje și fotografii publicate în revista Natura (Chișinău) și pe site-ul www.presadeturism.ro


Premiul: Călătorește, uimește-te și iubește Regatul Siam, Anca CIUCIULIN, pentru reportaje on-line și admirabilul album Thailanda – Taină, Tihnă & Taifas

Premiul: Cartea care zidește, Alecu RENIȚĂ, pentru “Pe Nistru, spre izvoare”, Editura România pitorească

Premiul: La Aniversară, Revista România pitorească, 50 de ani de existență neîntreruptă; Colecția Verde, 10 ani de la apariția primei cărți

Premiul de Excelență, In Memoriam, Nicolae DABIJA, mare scriitor și apărător al culturii și identității românești

Secțiunea destinații turistice, industria ospitalității, performanțe

Premiul: „Apă, viață, mister”, Marcel MOCANU, „Verada Tour Guest House”, Somova-Tulcea

Premiul: “Ca la mama acasă”, Mihaela STANCIU, pensiunea „Sfântul Nicolae”, Aluniș-Prahova

Premiul: “Via Mariae”, Sebastian CĂTĂNOIU, directorul Administrației Parcului Natural Vânători-Neamț

Premiul “Magia Înălțimilor”, Ticu LĂCĂTUȘU, primul alpinist român care a urcat un optmiar și pe Everest

Premiul: “Roza Vânturilor”, George Sorin NICOLESCU și Olimpic Internațional Turism, pentru organizarea standului României la Expoziția mondială de la Dubai

Premiul: „Sfânta Drumeție”, Asociația Tășuleasa Social, Bistrița-Năsăud, pentru proiectul Via Transilvanica

Premiul: “Corectitudine și miraj”, Alina MĂRCUŢĂ, Cristiana TINDECHE, Liviu MĂRCUŢĂ, pentru „Contabilitatea și Analiza tehnico-economică a unităților de alimentație publică și agroturism”

Secțiunea Premii de excelență

Premiul de Excelență: Facultatea de Business și Turism, 70 de ani de la înfiinţare

Premiul de Excelență: Prof. univ. dr. Nicolae NEACȘU, pentru întreaga activitate dedicată învățământului turistic, propășirii industriei ospitalității românești

Premiul de Excelență: Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, la împlinirea a 86 de ani de la întemeiere



Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana 26 Apr, 2024
Începând din 2004, în urmă cu 20 de ani, în Duminica Floriilor sărbătorim Ziua Naţională a Turismului Rural .
25 Mar, 2024
O zonă de un pitoresc aparte, aproape necunoscută turismului românesc, este zona Vrancei. Pentru prima dată este atestat documentar într-o scrisoare în limba latină din 2 iulie 1431 în care Ladislau Apor, voievodul Transilvaniei, anunţă pe judele Braşovului că Alexandru cel Bun a concentrat trupe spre Putna. Voievodul Apor a aflat ştirea de la niște locuitori din Transilvania care au coborât pe drumul Vrancei – „per viam Varancha”. În acest peisaj de un pitoresc aparte sunt câteva repere turistice naturale care nu trebuie ratate: Cascada Putnei, Cheile Tişiţei, Pădurea Dălhăuți, Focul Viu de la Andreiaşu, unic în ţară. Și, pentru că nu a fost de ajuns, Dumnezeu a binecuvântat acest pământ, o adevărată Românie în miniatură, cu toate formele de relief: munţi sălbatici, câmpii bogate, dealuri domoale. Podoaba dealurilor line ale Vrancei este viţa de vie cu rod nobil, un adevărat blazon nobiliar ce ar trebui cunoscut în toată ţara și nu numai.  Am descoperit în zona deluroasă a Subcarpaților de curbură, în satul Dălhăuți care aparține de comuna Cârligele, o familie care produce vinuri licoroase din Podgoria Cotești și, totodată, primește turiști la pensiunea lor din Dălhăuți, Casa de Vinuri Vrânceană.
25 Mar, 2024
Muzeul Național de Artă al României deține cea mai bogată și valoroasă colecție de artă decorativă europeană din țară, având un patrimoniu de peste zece mii de piese de tapiserie și mobilier, artă decorativă din ceramică, sticlă și metal. 
By Cristian Catana 28 Feb, 2024
Muzeul Colecţiilor de Artă din București a găzduit expoziţia “Partea nevăzută a colecţiei Liana și Dan Nasta: obiecte de cult și laice”.
28 Feb, 2024
România are o nouă stațiune de interes național și-anume “ Zona turistică a municipiului Baia Mare ”, jud. Maramureș. Alături de aceasta, Guvernul României, la propunerea MEAT, a aprobat și atestarea altor 14 localități sau părți de localități ca stațiuni turistice de interes local:
By Cristian Catana 28 Feb, 2024
Judeţul Gorj a a fost gazda evenimentului și conferinței " Managementul Destinației Turistice - Gorjul istoric, cultural şi pitoresc".
14 Feb, 2024
Localitate Săcel din Maramureș este apreciată internațional pentru tradiționala ceramică roșie de Săcel produsă după o rețetă dacică ce datează de mai bine de 2.000 de ani. La ora actuală se folosește un singur cuptor antic pentru arderea lutului, iar ornamentele și coloratura sunt făcute folosind uleiuri și vopsele minerale. Pe lângă ceramică, localitatea Săcel are o așezare geografică care permite accesul foarte ușor la principalele obiective turistice din munții Rodnei.
14 Feb, 2024
Orașul Pessac din Franţa, parte a metropolei Bordeaux a găzduit un impresionant sezon cultural, incluzând în programul evenimentelor și manfiestări dedicate României și patriomniului cultural românesc.
By Cristian Catana 14 Feb, 2024
Suntem bucuroşi că România este reprezentată în "Cartea de rețete Skål International" cu desertul tradițional "Tăbârcă" , ce poate fi savurat la " Satul Banului Guesthouse", Măgureni, Prahova. Felicitări întregii echipe "Satul Banului" pentru că știu să pună-n valoare gusturile și rețetele gastronomiei românești, inclusiv după rețete de odinioară. Vă invităm să savurați acest desert cât și alte preparate tentante la "Satul Banului GuestHouse", pe pitoreasca Vale a Proviței.
By Cristian Catana 14 Feb, 2024
Iarna…drumeţiile montane au un farmec aparte, mai ales când cărările, pădurile și piscurile sunt îmbrăcate în alb. Vom prezenta o astfel de variantă de drumeţie pitorească, în munţii Baiului, cu pornire din staţiunea Azuga.
Mai multe articole
Share by: