Tiny House Festival, Râșnov - 23 și 25 Iunie 2023

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

6.000 de euro, cea mai ieftină casă de vacanță din România  prezentă la Tiny House Festival, primul festival de locuințe mobile din Europa Centrală și de Est

23-25 iunie 2023,RÂȘNOV, BRAȘOV

Pasionații vacanțelor neconvenționale și cei care aleg să lucreze ”la distanță” iau tot mai des în calcul achiziția de case mici, pe roți sau modulare. Această nișă se dezvoltă exploziv la nivel internațional și prinde aripi tot mai mult și în România. Tiny House Festival, primul festival de locuințe mobile din Europa Centrală și de Est are loc la Râșnov, între 23 și 25 iunie 2023.

Denumite generic tiny houses, acestea pot fi amplasate rapid, fără autorizație de construcție de cele mai multe ori, pe orice fel de teren. Pot fi complet independente, dotate cu sisteme solare, toalete uscate, cu sisteme de recuperare și filtrare a apei pluviale. 

Tudor și Anda Maxim, fondatori și inițiatori ai celor mai premiate proiecte de promovare turistică a României, Experience Bucharest și Experience Romania, în parteneriat cu jucători de top din industria caselor modulare și din domeniile conexe, organizează la Râșnov, în județul Brașov, Tiny House Festival, primul festival de profil din Europa centrală și de Est.

Este un eveniment care aduce în același loc antreprenori, constructori, influenceri renumiți internațional, oameni creativi și clienți. Este cadrul perfect pentru schimbul de idei, concepte creative din lumea tiny houses.

Piața locuințelor modulare este estimată la 5 miliarde de euro anual

„Vom avea cea mai mare diversitate de case mobile, tiny houses și de case modulare în același loc, timp de trei zile. Expozanții vor avea pe durata festivalului oferte speciale la căsuțele expuse, la cel mai mic preț garantat din tot anul. Prețurile variază de la 6.000 de euro, pentru cea mai mică casă de vacanță, până la 50.000 de euro pentru casele de dimensiuni mai mari, complet utilate. Misiunea noastră este de a crește această nișă în România, într-un domeniu aflat într-o dezvoltare accelerată la nivel internațional, piață estimată la 5 miliarde de euro anual”, declară Tudor Maxim, fondatorul Tiny House Festival și Pura Vida Huts, producător de tiny houses.

Căsuțele sunt și o investiție excelentă într-un business de turism. Oferă o amortizare rapidă a investiției. Turiștii aflați în căutarea unei experiențe speciale în natură plătesc în România operatorilor de case mobile sume cuprinse între 70 și 160 de euro/ noapte, iar investițiile într-o căsuță pot fi de la 12.000 de euro în regie proprie până la sume de zeci de mii de euro pentru construcții complexe.

 

Conceptul de tiny house mizează pe maximizarea spațiului prin alternative inteligente, sustenabile și eficiente de locuire, propunând soluții variate ce vizează reducerea impactului asupra mediului. 


Tiny House Festival reunește producători de case pe roți, modulare și din prefabricate din țara noastră ce vor prezenta modele inovatoare menite a inspira și a susține tot mai multe persoane să îmbrățișeze acest stil de viață și de călătorie. Lor li se vor alătura furnizori de materiale de construcții, firme de soluții de încălzire în pardoseală, izolații sau off-grid. Gândit ca o platformă pentru pasionați, evenimentul are și o secțiune pentru conversii de van-uri, food trucks, auto de epocă, dar și pentru rulote noi și retro destinate închirierii sau vânzării.

În cele trei zile de festival, vizitatorii vor putea face turul caselor expuse, vor putea studia modelele și vor învăța despre procesul de proiectare și realizare.

De asemenea, ei se pot delecta cu produse eco și delicii oferite de food trucks ori pot achiziționa accesorii handmade realizate de artizani locali. Pentru a intra în spiritul acestui stil de viață, în program sunt incluse ateliere și dezbateri despre energie regenerabilă, construcții eco și off-grid living dedicate adulților și copiilor. 

Organizatorii oferă invitații gratuite până la data de 15 iunie - https://tinyfestival.house/invitation/ și vouchere de zeci de euro pentru cazare în casuțele din circuitul turistic.

Printre expozantii Tiny House Festival, editia 2023 se numara : Casarbor, Doxar Group, Eco Tiny House, ISH Space, Nest (Nomadic Eco Solutions for Tourism), Pura Vida Huts, Modulary, Rent a Kub, Tiny Revolution, Tiny Stove.

Tiny House Festival este un eveniment recomandat de revista de organizare, design și fine living OrDeLi.


PROGRAMUL FESTIVALULUI

Ziua I - Vineri, 23 iunie 2023

●       12:00-13.00. Deschiderea festivalului. Conferință de presă. Networking

●       13:00 – 20:00. Prezentarea conceptelor de tiny houses și vizitarea standurilor expozanților

Ziua II - Sâmbătă, 24 iunie 2023

●       10:00 – 20:00. Activități specifice la standurile participanților, workshop-uri despre off-grid living, energie regenerabilă, dedicate pasionaților și ateliere și activități pentru copii, în spațiile comune ale festivalului

●       19.00-21.00. Petrecere

Ziua III – Duminică, 25 iunie 2023

●       10:00 – 17.00. Activități specifice evenimentului

●       17:00. Închiderea primei ediții a Tiny House Festival
 

Pentru detalii persoană de contact Tudor Maxim +40726371110 sau email tudor@elevate.ro.


Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana April 30, 2025
Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, continuă seria de activități din anul 2025 cu organizarea unei serii de expoziții cu genericul „Galeria pictorilor botoșăneni la Ipotești”, având la bază lucrări din propriul patrimoniu și din Colecția de Artă plastică modernă și contemporană românească a Muzeului Județean Botoșani.
April 30, 2025
,ALTER EGO – prima expoziţie a doi importanţi artişti contemporani români la Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”Târgu . În oraşul în care sunt expuse patru dintre capodoperele semnate de Constantin Brâncuşi – Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului şi Coloana Infinitului, mărturii ale sufletului şi geniului românesc, în care istoria trăieşte şi prin numele lui Tudor Vladimirescu şi Ecaterina Teodoroiu, două dintre figurile emblematice legate de destinul acestui oraş, la Târgu Jiu, Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu” va găzdui în perioada 9 aprilie – 9 mai 2025 , expoziţia a doi artişti emblematici ai artei contemporane româneşti : Dumitru Macovei şi Giulian Dumitriu. Un duo artistic, care leagă două lumi, dar care spune aceeaşi poveste: arta, ca unicul mod de a trăi şi vibra!Concepută ca o conversaţie între cele două medii artistice, pictură şi sculptură, Alter Ego este prima expoziţie a celor doi artişti la Târgu Jiu şi îşi propune să dezvăluie într-un dialog exclusiv, ceva din intimitatea lor creativă.
April 23, 2025
Bucurie, frumusețe și magie găsiți în expoziția de artă CATS ARE TAKING OVER, care este un remediu pentru suflet așa cum este pisica, personajul principal al acestei expoziții. Un nou spațiu cultural din București - Vila Catena s-a deschis cu această inedită expoziție, care reunește lucrările a 45 de artiști și grupuri artistice din România, China, Franța, Polonia, Spania, Australia, SUA. Expoziția este deschisă în perioada 10 aprilie - 30 iulie 2025, joi și vineri între orele 15 -19, sâmbătă între orele 12-16, la Vila Catena (str. Radu Calomfirescu nr. 15, București).
April 15, 2025
Muzeul Oului din Vama-Bucovina a marcat la finele anului 2024 aniversarea de 30 de ani de la deschidere iar fondatoarea acesteuia, prof.ing.Letiția Orșivschi Heiser a împlinit 25 de ani de activitate internațională.
April 10, 2025
În urmă cu 21 ani, în anul 2004, în destinațiile rurale românești a fost marcată pentru prima dată Ziua Națională a Turismului Rural . Sărbătorită an de an în Duminica Floriilor, această zi specială a turismului autohton adună laolaltă proprietari de pensiuni, meșteri populari, ansambluri folclorice, autorități locale, profesioniști din turism cât și turiști…într-o veritabilă horă a ospitalității și autenticității.
April 4, 2025
O fascinantă introspecție realizează artistul vizual Ion Anghel, prin operele sale de artă. Sincere și profunde, lucrările reunite în expoziția "Agorafobia", transmit esența trăirilor artistului și ne ajută să înțelegem societatea actuală. Vă invităm să vizitați expoziția "Agorafobia" în perioada 13 martie – 9 aprilie 2025, la Muzeul Național al Țăranului Român din București.
March 26, 2025
In data de 28 Martie 2025, incepand cu ora 18.30 la Casa de Cultură a Sindicatelor Botoșani va avea loc concertul "În lumea lui George Enescu". Alexandru Tomescu- vioară Eduard Kunz- pian În program: Jules Massenet- Meditația Fritz Kreisler- Frumosul rozmarin Fritz Kreisler- Capriciul vienez Fritz Kreisler- Liebesfreud George Enescu- Balada George Enescu- Lăutarul George Enescu- Sonata a III-a în caracter popular românesc Informații: Site: https://filarmonicabotosani.ro/
March 26, 2025
În perioada 23-25 aprilie 2025, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani, organizează cea de-a XVIII-a ediție a activității Târgul Meșterilor Populari. Manifestarea are ca obiectiv principal valorificarea și promovarea meșteșugurilor tradiționale autentice.
By Cristian Catana March 19, 2025
În pitorescul meleag al Argeșului ,în Valea Siliștii, comuna Aninoasa , o frumoază zonă deluroasă, la marginea pădurii, oaspeții ce trec pragul complexului agroturistic și de agrement “ Pe culmile Bucuriei ” vor experimenta îmbinarea ospitalitații cu relaxarea, dar și cu sănătatea prin activități sportive și recreative.
March 19, 2025
Gala anuală a premiilor Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România (AJTR) – preşedinte, Mihai Ogrinji – desfăşurată în Vâlcea, la Drăgăşani, ne-a ocazionat o (re)descoperire a respectivelor meleaguri. Astfel, între altele, am vizitat, cu pioşenie, mănăstirile brâncoveneşti Mamu Lungeşti (pictor, Pârvu Mutu) – stareţă, maica Pavelina Ioniţă – şi Brâncoveni – aceasta din urmă în apropiere, în judeţul Olt, în perimetrul aceleiaşi localităţi regăsindu-se şi fragmentele de zid ale caselor domneşti în care s-au născut Matei Basarab şi Constantin Brâncoveanu; catedrala din Drăgăşani (construcţie 1930-1936); „expoziţia documentară Gib. I. Mihăescu”, găzduită într-o cameră a casei prozatorului drăgăşenean, acum aflată în proprietatea unei nepoate, dna Daciana Floroiu – absolventă a Academiei de Studii Economice din Bucureşti – care înţelege perfect importanţa cultivării memoriei bunicului său.
Mai multe articole
catena-page