Pensiunea Lacrima Izei, Săcel, Maramureș

revista@vacantelatara.ro

Localitate Săcel din Maramureș este apreciată internațional pentru tradiționala ceramică roșie de Săcel produsă după o rețetă dacică ce datează de mai bine de 2.000 de ani. La ora actuală se folosește un singur cuptor antic pentru arderea lutului, iar ornamentele și coloratura sunt făcute folosind uleiuri și vopsele minerale. Pe lângă ceramică, localitatea Săcel are o așezare geografică care permite accesul foarte ușor la principalele obiective turistice din munții Rodnei.

Popas la pensiunea “Lacrima Izei”

Timpul petrecut la Săcel a fost încununat de șederea la Pensiunea” Lacrima Izei”, o mostră de modern și tradițional unde, doamna Viorica, proprietara pensiunii face tot posibilul să vă trimită pe cele mai înalte culmi ale trediției culinare maramuresene și confortului.

Pensiunea “Lacrima Izei” este înconjurată de peisajele minunate oferite de munții Rodnei și se bucură de a fi localizată la mică distanță de principalele obiective turistice din zonă, Mănăstirea Moisei la doar 10 minute, Izbucul Albastru al Izei la doar 7 kilometri, cascada Măgura la doar 6 kilometri.


Pentru doritorii de drumeții mai lungi pornind de la pensiunea “Lacrima Izei”, Săcel:

-         cascada Cailor, lacul Iezer,

-         Monumentul Masacrului de la Moisei, Închisoarea de la Sighet, Cimitirul Săracilor de la Sighet,

-         Cimitirul Vesel de la Săpânța,

-         Mănăstirea Bărsana și Mocănița de pe valea Vaserului sunt doar o parte din obiectivele turistice care pot fi vizitate.

Pensiunea “Lacrima Izei” este locul unde modernul se îmbină perfect cu tradiția, astfel că, aici, indiferent că folosești internetul de pe telefon sau laptopul, fiecare pas și fiecare privire prinde un colț de tradițional.

Covoarele țesute manual, celebra ceramică roșie de Săcel de pe pereți, straiele țărănești, cergile de pe lavițele din lemn masiv, fețele de masă sau traistele caroiate în negru sau roșu îți amintesc faptul că te afli într-un loc unde tradiția este la loc de cinste și este dusă cu mândrie mai departe.

Camerele sunt spațioase și au în dotarea lor toate cele necesare pentru petrecerea unui sejur în condiții de confort maxim.

În fiecare cameră veți da de portul și culorile tradiționale, aranjamentul acestora fiind în perfectă concordanță cu structura camerei și peisajul din jur.

Camerele sunt dotate cu uscător de păr, frigider, televizor și, bineânțeles, acces la internet prin conexiune wireless.

Sălile de servire a mesei sunt și ele condimentate cu elemente tradiționale, astfel mâncarea servită aici să se încadreze perfect cu peisajul în care luați masa.

Indiferent că serviți un platou rece tradițional sau o porție de sarmale cu mămăligă sau un păstrăv prăjit sau la grătar, doamna Viorica va oferi din partea casei un pahar de palincă sau afinată, iar gustul preparatelor va fi perfect asezonat cu măiestria bucătarului.

Printre facilitățile oferite de Pensiunea “Lacrima Izei” se numără un loc de joacă pentru copii, acces la internet prin conexiune wireless pe toată suptrafața proprietății, parcare în curtea pensiunii, loc special pentru grătar, păstrăvărie proprie și un spațiu foarte vast pentru activități în aer liber.

Ca o concluzie, Pensiunea “Lacrima Izei” constituie o locație unde indiferent că vii pentru a petrece un concediu sau doar câteva zile, vei avea parte de o călătorie culinară deosebită, doamna Viorica fiind un bucătar desăvârșit, vei avea parte de un confort maxim și de un peisaj de vis oferit de munții Rodnei.

Pensiunea “Lacrima Izei”

Săcel, Maramureș

https://lacrimaizei.ro/


Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana 26 Apr, 2024
Începând din 2004, în urmă cu 20 de ani, în Duminica Floriilor sărbătorim Ziua Naţională a Turismului Rural .
25 Mar, 2024
O zonă de un pitoresc aparte, aproape necunoscută turismului românesc, este zona Vrancei. Pentru prima dată este atestat documentar într-o scrisoare în limba latină din 2 iulie 1431 în care Ladislau Apor, voievodul Transilvaniei, anunţă pe judele Braşovului că Alexandru cel Bun a concentrat trupe spre Putna. Voievodul Apor a aflat ştirea de la niște locuitori din Transilvania care au coborât pe drumul Vrancei – „per viam Varancha”. În acest peisaj de un pitoresc aparte sunt câteva repere turistice naturale care nu trebuie ratate: Cascada Putnei, Cheile Tişiţei, Pădurea Dălhăuți, Focul Viu de la Andreiaşu, unic în ţară. Și, pentru că nu a fost de ajuns, Dumnezeu a binecuvântat acest pământ, o adevărată Românie în miniatură, cu toate formele de relief: munţi sălbatici, câmpii bogate, dealuri domoale. Podoaba dealurilor line ale Vrancei este viţa de vie cu rod nobil, un adevărat blazon nobiliar ce ar trebui cunoscut în toată ţara și nu numai.  Am descoperit în zona deluroasă a Subcarpaților de curbură, în satul Dălhăuți care aparține de comuna Cârligele, o familie care produce vinuri licoroase din Podgoria Cotești și, totodată, primește turiști la pensiunea lor din Dălhăuți, Casa de Vinuri Vrânceană.
25 Mar, 2024
Muzeul Național de Artă al României deține cea mai bogată și valoroasă colecție de artă decorativă europeană din țară, având un patrimoniu de peste zece mii de piese de tapiserie și mobilier, artă decorativă din ceramică, sticlă și metal. 
By Cristian Catana 28 Feb, 2024
Muzeul Colecţiilor de Artă din București a găzduit expoziţia “Partea nevăzută a colecţiei Liana și Dan Nasta: obiecte de cult și laice”.
28 Feb, 2024
România are o nouă stațiune de interes național și-anume “ Zona turistică a municipiului Baia Mare ”, jud. Maramureș. Alături de aceasta, Guvernul României, la propunerea MEAT, a aprobat și atestarea altor 14 localități sau părți de localități ca stațiuni turistice de interes local:
By Cristian Catana 28 Feb, 2024
Judeţul Gorj a a fost gazda evenimentului și conferinței " Managementul Destinației Turistice - Gorjul istoric, cultural şi pitoresc".
14 Feb, 2024
Orașul Pessac din Franţa, parte a metropolei Bordeaux a găzduit un impresionant sezon cultural, incluzând în programul evenimentelor și manfiestări dedicate României și patriomniului cultural românesc.
By Cristian Catana 14 Feb, 2024
Suntem bucuroşi că România este reprezentată în "Cartea de rețete Skål International" cu desertul tradițional "Tăbârcă" , ce poate fi savurat la " Satul Banului Guesthouse", Măgureni, Prahova. Felicitări întregii echipe "Satul Banului" pentru că știu să pună-n valoare gusturile și rețetele gastronomiei românești, inclusiv după rețete de odinioară. Vă invităm să savurați acest desert cât și alte preparate tentante la "Satul Banului GuestHouse", pe pitoreasca Vale a Proviței.
By Cristian Catana 14 Feb, 2024
Iarna…drumeţiile montane au un farmec aparte, mai ales când cărările, pădurile și piscurile sunt îmbrăcate în alb. Vom prezenta o astfel de variantă de drumeţie pitorească, în munţii Baiului, cu pornire din staţiunea Azuga.
By Cristian Catana 14 Feb, 2024
O nouă expoziție spectaculoasă dedicată artistului Victor Brauner s-a deschis la Muzeul Național de Artă al României. Acest proiect își propune să prezinte sursele inițiale ale creației artistului, provenite din spiritualitatea populară și practicile ezoterice, precum și influența curentului suprarealist în picturile sale. Expoziția "Victor Brauner. Între oniric și ocult" se poate vizita în perioada 1 decembrie 2023 - 30 aprilie 2024 la parterul Galeriei Naționale a MNAR.
Mai multe articole
Share by: