Ospitalitate și gastronomie la pensiunea“Curtea Brăneană”, Bran

revista@vacantelatara.ro

De cum ajungem în Bran vom descoperi pensiunea agroturistică “Curtea Brăneană”. Aceasta se identifică cu înflorirea turismului rural în zona Bran-Moieciu și cu tot ce înseamnă ospitalitatea tipică pensiunilor ANTREC. Și-n mod firesc, de-a lungul timpului, pensiunea “Curtea Brăneană” și familia Enescu au câștigat meritat distincţii în cadrul Galelor “Margareta de Aur sau a premiilor Asociaţiei Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism.

“În toţi acești ani în care am reușit să ne adaptăm dorinţelor oaspeţilor noștri am înţeles foarte bine faptul că nu noi ne alegem turiștii, ci ei ne aleg pe noi. Îmi și amintesc începuturile pe la mijlocul anilor ’90, unde am început afacerea noastră de familie cu Pensiunea “Liliana”, adică cu 3 camere și o singură baie. Sunt bucuroasă că astăzi avem atâţia turiști care ne-au devenit prieteni și revin cu drag an de an”, declară Liliana Enescu, proprietar. 

Familia Enescu - O poveste de success în zona Bran-Moieciu

În zona Brașovului dar și, în ultimul timp, la nivel naţional “Curtea Brăneană” a devenit un brand puternic. Familia Enescu are o tradiţie transmisă din generaţie-n generaţie în ceea ce privește creșterea animalelor (oi, vaci, cai) și procesarea și valorificarea producţiei acestei ramuri. Dacă Liliana Enescu este gazda pensiunilor “Curtea Brăneană” și “Liliana”, pe Șerban Enescu – soţul îl găsim cu activităţi bine puse la punct în creșterea oilor. Copii duc și ei mai departe îndeletnicirile familiei, fiica – Ștefania ajutând-o pe Liliana cu treburile pensiunilor, iar Vlad – de profesie medic veterinar se ocupă de ferma de vaci de lapte și de cai. Acesta, împreună cu soţia sa, Eveline valorifică brandul “Curtea Brăneană – brânzeturi românești”, atât prin produsele de care se pot bucura oaspeţii pensiunii cât și prin magazine de desfacere – fizic dar și online.

Condiţii de cazare și de petrecere a timpului liber

Pensiunea “Curtea Brăneană” este situată la 1 km distanţă de Castelul Bran, într-o zonă liniștită ce oferă perspective spre crestele Bucegilor, Pietrei Craiului și Măgurilor Brănene, Aceasta pune la dispoziţia turiştilor o capacitate de 18 locuri în 8 camere şi 1 apartament.

În sala de mese sau pe terasă, oaspeţii se pot bucura de bunătăţi tradiţionale cu produse din ferma proprie. Copii se pot juca în voie şi siguranţă în locuri special amenajate sau pot alerga în voie prin curtea cu iarbă verde sau prin livadă. 

Servicii și facilităţi:

-         Cazare în 8 camere duble și 1 apartament;

-         Sală de mese cu șemineu + separeu – capacitate 40 persoane;

-         Servicii de masă cu gastronomie tradiţională, degustări de produse din fermă proprie, mese festive etc.

-         Terasă cu vedere spre grădină și livadă;

-         Sală de conferinţe- 30 locuri și sală de agrement (ping-Pong, remy, jocuri de cărţi)

-         Locuri de joacă și leagăn;

-         Loc de grătar și parcare.

-         Excursii la stână, organizare mese tradiţionale la stână;

-         Plimbări cu cai;

Invitaţie la degustare - Sortimente de brânză și produse marca- “Curtea Brăneană” –

- brânză de burduf simplă;

- brânză de burduf cu chimen;

- brânză de burduf cu nucă;

- brânză de burduf în băşică;

- brânză de burduf în coajă de brad;

- caş afumat;

- telemea proaspătă de oaie;

- telemea proaspătă de vacă.

- Cârnaţi de vită și oaie, pastramă de oaie, slănină de porc.

Mic dejun copios la “Curtea Brăneană”

-         Platou ţărănesc de mic- dejun: Mix de brânzeturi din producţie proprie, jumări, ruladă afumată de porc, slăninuţă de porc, mușchiuleţ de porc fiert și afumat, unt, ouă ochiuri/omletă, dulceaţă, lapte de casă.

 

Pensiunea agroturistică “Curtea Brăneană”

Str. Ioan Picu Băncilă, nr.11, Bran

ANTREC Brașov

0745 137 766

Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana 26 Apr, 2024
Începând din 2004, în urmă cu 20 de ani, în Duminica Floriilor sărbătorim Ziua Naţională a Turismului Rural .
25 Mar, 2024
O zonă de un pitoresc aparte, aproape necunoscută turismului românesc, este zona Vrancei. Pentru prima dată este atestat documentar într-o scrisoare în limba latină din 2 iulie 1431 în care Ladislau Apor, voievodul Transilvaniei, anunţă pe judele Braşovului că Alexandru cel Bun a concentrat trupe spre Putna. Voievodul Apor a aflat ştirea de la niște locuitori din Transilvania care au coborât pe drumul Vrancei – „per viam Varancha”. În acest peisaj de un pitoresc aparte sunt câteva repere turistice naturale care nu trebuie ratate: Cascada Putnei, Cheile Tişiţei, Pădurea Dălhăuți, Focul Viu de la Andreiaşu, unic în ţară. Și, pentru că nu a fost de ajuns, Dumnezeu a binecuvântat acest pământ, o adevărată Românie în miniatură, cu toate formele de relief: munţi sălbatici, câmpii bogate, dealuri domoale. Podoaba dealurilor line ale Vrancei este viţa de vie cu rod nobil, un adevărat blazon nobiliar ce ar trebui cunoscut în toată ţara și nu numai.  Am descoperit în zona deluroasă a Subcarpaților de curbură, în satul Dălhăuți care aparține de comuna Cârligele, o familie care produce vinuri licoroase din Podgoria Cotești și, totodată, primește turiști la pensiunea lor din Dălhăuți, Casa de Vinuri Vrânceană.
25 Mar, 2024
Muzeul Național de Artă al României deține cea mai bogată și valoroasă colecție de artă decorativă europeană din țară, având un patrimoniu de peste zece mii de piese de tapiserie și mobilier, artă decorativă din ceramică, sticlă și metal. 
By Cristian Catana 28 Feb, 2024
Muzeul Colecţiilor de Artă din București a găzduit expoziţia “Partea nevăzută a colecţiei Liana și Dan Nasta: obiecte de cult și laice”.
28 Feb, 2024
România are o nouă stațiune de interes național și-anume “ Zona turistică a municipiului Baia Mare ”, jud. Maramureș. Alături de aceasta, Guvernul României, la propunerea MEAT, a aprobat și atestarea altor 14 localități sau părți de localități ca stațiuni turistice de interes local:
By Cristian Catana 28 Feb, 2024
Judeţul Gorj a a fost gazda evenimentului și conferinței " Managementul Destinației Turistice - Gorjul istoric, cultural şi pitoresc".
14 Feb, 2024
Localitate Săcel din Maramureș este apreciată internațional pentru tradiționala ceramică roșie de Săcel produsă după o rețetă dacică ce datează de mai bine de 2.000 de ani. La ora actuală se folosește un singur cuptor antic pentru arderea lutului, iar ornamentele și coloratura sunt făcute folosind uleiuri și vopsele minerale. Pe lângă ceramică, localitatea Săcel are o așezare geografică care permite accesul foarte ușor la principalele obiective turistice din munții Rodnei.
14 Feb, 2024
Orașul Pessac din Franţa, parte a metropolei Bordeaux a găzduit un impresionant sezon cultural, incluzând în programul evenimentelor și manfiestări dedicate României și patriomniului cultural românesc.
By Cristian Catana 14 Feb, 2024
Suntem bucuroşi că România este reprezentată în "Cartea de rețete Skål International" cu desertul tradițional "Tăbârcă" , ce poate fi savurat la " Satul Banului Guesthouse", Măgureni, Prahova. Felicitări întregii echipe "Satul Banului" pentru că știu să pună-n valoare gusturile și rețetele gastronomiei românești, inclusiv după rețete de odinioară. Vă invităm să savurați acest desert cât și alte preparate tentante la "Satul Banului GuestHouse", pe pitoreasca Vale a Proviței.
By Cristian Catana 14 Feb, 2024
Iarna…drumeţiile montane au un farmec aparte, mai ales când cărările, pădurile și piscurile sunt îmbrăcate în alb. Vom prezenta o astfel de variantă de drumeţie pitorească, în munţii Baiului, cu pornire din staţiunea Azuga.
Mai multe articole
Share by: