Conacul dintre vii, Urlaţi – farmecul nobil de altădată

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

Pe drumul prahovean al vinului, în locuri în care natura și istoria își dau mâna, Conacul dintre vii din Urlaţi aduce povestea boierilor de altădată în prezentul nostru. 

Poveștii i s-au adăugat confortul, eleganţa și rafinamentul contemporane, tocmai pentru ca turiștii de astăzi să simtă frânturi din vremurile boierilor de-atunci și a conacului construit la finele secolului XIX. Și povestea face cinste locurilor, într-o perfectă armonie cu cadrul natural și tot ce natura a dăruit acestor meleaguri. 
Conacul dintre vii se evidenţiază prin serviciile turistice pur ecologice, pentru o experienţă de vacanţă autentică și responsabilă. Oaspeţii vor fi înconjuraţi de viile dealurilor molcome prahovene dar și de livezi umbroase ce ascund în rodul lor, farmecul gustului naturii. 
Când vei ajunge acolo, turistule, dulcele parfum al poveștii Conacului dintre vii trebuie musai savurat cu un vin din bătrânele butoaie de lemn din crama Conacului. 

Povești vii la Conacul dintre Vii. Vii?

“Conacul dintre vii vă așteaptă în zilele noastre! Conacul dintre vii există azi și este așa cum spune povestea. În târgul prahovean al Urlaţilor, la numai o oră distanţă de București. La locul lor sunt drumul cu cireși, podgoriile, casa boierească din altă epocă, mobilele, carafele, butoaiele, vinul, scăldătoare, oamenii, viaţa. La locul lor sunt gazdele, pregătindu-vă mâncăruri sănatoase, dulceţuri și murături ce se cer luate acasă. Doar că apa curge la robinet, sala de ,,sfat” are dotări de ultimă oră….și nu există flori de plastic!”, ne ademenesc gazdele Conacului.

Condiţii de cazare 

Clasificat cu patru margarete, fostul conac boieresc transformat în unitate turistică, asigură o capacitate de cazare de 49 locuri în 22 spaţii de cazare:

- 19 camere duble;

- 2 junior suite;

- 1 apartament.


Toate camerele dispun de grup sanitar propiu, minbar și tv. Camerele spaţioase sunt amenajate în stil tradiţional boieresc unde elemnte de lemn masiv și fier brut se armonizează cu elementele actuale de confort. Fie în camere, fie prin corpurile unităţii de cazare, atrag atenţia elemente autentice precum covoare ţesute, broderii, exponate de ii și porturi populare, dormitoarele cu divane și baldachin, expoziţiile de unelte și instrumente meșteșugărești pe care turiștii le vor întâlni de jur împrejur.

Povestea gusturilor în restaurantul și crama Conacului dintre vii

Având o capacitate de 100 de persoane, în restaurantul Conacului dintre vii, turiștii se vor ospăta cu preparate rafinate, după vechi reţete de odionioară, din ingrediente provenind din grădina și ferma proprie sau de la producători locali certificaţi. 

Savoarea preparatelor va fi scăldată în vinurile din crama ce asigură o capacitate pentru 80 de persoane, un loc ideal pentru degustări și prezentări cu somelieri de renume.

Alte servicii, agrement și evenimente la Conacul dintre vii:

- Turism de reuniuni si de afaceri - Sală de conferinţe cu o capacitate de 150 de locuri și toate dotările necesare;

- Evenimente în aer liber: Se pot organiza, atât în leisure point (200 de locuri), pe terasele de lângă barbeque (80 de locuri), cât și Garden party-uri în întreaga curte (500 de persoane).

- Piscina exterioară cu jacuzzi;

- Degustări și prezentări de vinuri, șampanie și distilate;

- Trageri cu arcul, darts, ping-pong, cycling, 

- Plimbări cu căruţa;

- Picnic în vie, “Academia grătarelor”, “Olimpiada Cocktailurilor”, “Iniţiere în arta viei și a vinului”.


- Iniţieri în meșteșuguri vitivinicole (culesul strugurilor, pregătirea mustului) .

- Vizite la cramele celor mai buni producatori din zona Dealu Mare și vizite la mănșstiri și muzee;

- Idei creative de programe motivaţionale și întărire a coeziunii echipelor de lucru;


Conacul dintre vii

Urlaţi, str. Valea Bobului (Filitis) nr.18, Prahova

0744 756 543 / 0753 105 214

contact@conaculdintrevii.ro

http://www.conaculdintrevii.ro/



Text si fotografii: Cristian Alexandru Catana

Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana April 30, 2025
Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, continuă seria de activități din anul 2025 cu organizarea unei serii de expoziții cu genericul „Galeria pictorilor botoșăneni la Ipotești”, având la bază lucrări din propriul patrimoniu și din Colecția de Artă plastică modernă și contemporană românească a Muzeului Județean Botoșani.
April 30, 2025
,ALTER EGO – prima expoziţie a doi importanţi artişti contemporani români la Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”Târgu . În oraşul în care sunt expuse patru dintre capodoperele semnate de Constantin Brâncuşi – Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului şi Coloana Infinitului, mărturii ale sufletului şi geniului românesc, în care istoria trăieşte şi prin numele lui Tudor Vladimirescu şi Ecaterina Teodoroiu, două dintre figurile emblematice legate de destinul acestui oraş, la Târgu Jiu, Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu” va găzdui în perioada 9 aprilie – 9 mai 2025 , expoziţia a doi artişti emblematici ai artei contemporane româneşti : Dumitru Macovei şi Giulian Dumitriu. Un duo artistic, care leagă două lumi, dar care spune aceeaşi poveste: arta, ca unicul mod de a trăi şi vibra!Concepută ca o conversaţie între cele două medii artistice, pictură şi sculptură, Alter Ego este prima expoziţie a celor doi artişti la Târgu Jiu şi îşi propune să dezvăluie într-un dialog exclusiv, ceva din intimitatea lor creativă.
April 23, 2025
Bucurie, frumusețe și magie găsiți în expoziția de artă CATS ARE TAKING OVER, care este un remediu pentru suflet așa cum este pisica, personajul principal al acestei expoziții. Un nou spațiu cultural din București - Vila Catena s-a deschis cu această inedită expoziție, care reunește lucrările a 45 de artiști și grupuri artistice din România, China, Franța, Polonia, Spania, Australia, SUA. Expoziția este deschisă în perioada 10 aprilie - 30 iulie 2025, joi și vineri între orele 15 -19, sâmbătă între orele 12-16, la Vila Catena (str. Radu Calomfirescu nr. 15, București).
April 15, 2025
Muzeul Oului din Vama-Bucovina a marcat la finele anului 2024 aniversarea de 30 de ani de la deschidere iar fondatoarea acesteuia, prof.ing.Letiția Orșivschi Heiser a împlinit 25 de ani de activitate internațională.
April 10, 2025
În urmă cu 21 ani, în anul 2004, în destinațiile rurale românești a fost marcată pentru prima dată Ziua Națională a Turismului Rural . Sărbătorită an de an în Duminica Floriilor, această zi specială a turismului autohton adună laolaltă proprietari de pensiuni, meșteri populari, ansambluri folclorice, autorități locale, profesioniști din turism cât și turiști…într-o veritabilă horă a ospitalității și autenticității.
April 4, 2025
O fascinantă introspecție realizează artistul vizual Ion Anghel, prin operele sale de artă. Sincere și profunde, lucrările reunite în expoziția "Agorafobia", transmit esența trăirilor artistului și ne ajută să înțelegem societatea actuală. Vă invităm să vizitați expoziția "Agorafobia" în perioada 13 martie – 9 aprilie 2025, la Muzeul Național al Țăranului Român din București.
March 26, 2025
In data de 28 Martie 2025, incepand cu ora 18.30 la Casa de Cultură a Sindicatelor Botoșani va avea loc concertul "În lumea lui George Enescu". Alexandru Tomescu- vioară Eduard Kunz- pian În program: Jules Massenet- Meditația Fritz Kreisler- Frumosul rozmarin Fritz Kreisler- Capriciul vienez Fritz Kreisler- Liebesfreud George Enescu- Balada George Enescu- Lăutarul George Enescu- Sonata a III-a în caracter popular românesc Informații: Site: https://filarmonicabotosani.ro/
March 26, 2025
În perioada 23-25 aprilie 2025, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani, organizează cea de-a XVIII-a ediție a activității Târgul Meșterilor Populari. Manifestarea are ca obiectiv principal valorificarea și promovarea meșteșugurilor tradiționale autentice.
By Cristian Catana March 19, 2025
În pitorescul meleag al Argeșului ,în Valea Siliștii, comuna Aninoasa , o frumoază zonă deluroasă, la marginea pădurii, oaspeții ce trec pragul complexului agroturistic și de agrement “ Pe culmile Bucuriei ” vor experimenta îmbinarea ospitalitații cu relaxarea, dar și cu sănătatea prin activități sportive și recreative.
March 19, 2025
Gala anuală a premiilor Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România (AJTR) – preşedinte, Mihai Ogrinji – desfăşurată în Vâlcea, la Drăgăşani, ne-a ocazionat o (re)descoperire a respectivelor meleaguri. Astfel, între altele, am vizitat, cu pioşenie, mănăstirile brâncoveneşti Mamu Lungeşti (pictor, Pârvu Mutu) – stareţă, maica Pavelina Ioniţă – şi Brâncoveni – aceasta din urmă în apropiere, în judeţul Olt, în perimetrul aceleiaşi localităţi regăsindu-se şi fragmentele de zid ale caselor domneşti în care s-au născut Matei Basarab şi Constantin Brâncoveanu; catedrala din Drăgăşani (construcţie 1930-1936); „expoziţia documentară Gib. I. Mihăescu”, găzduită într-o cameră a casei prozatorului drăgăşenean, acum aflată în proprietatea unei nepoate, dna Daciana Floroiu – absolventă a Academiei de Studii Economice din Bucureşti – care înţelege perfect importanţa cultivării memoriei bunicului său.
Mai multe articole
catena-page