Conacul dintre vii, Urlaţi – farmecul nobil de altădată

revista@vacantelatara.ro

Pe drumul prahovean al vinului, în locuri în care natura și istoria își dau mâna, Conacul dintre vii din Urlaţi aduce povestea boierilor de altădată în prezentul nostru. 

Poveștii i s-au adăugat confortul, eleganţa și rafinamentul contemporane, tocmai pentru ca turiștii de astăzi să simtă frânturi din vremurile boierilor de-atunci și a conacului construit la finele secolului XIX. Și povestea face cinste locurilor, într-o perfectă armonie cu cadrul natural și tot ce natura a dăruit acestor meleaguri. 
Conacul dintre vii se evidenţiază prin serviciile turistice pur ecologice, pentru o experienţă de vacanţă autentică și responsabilă. Oaspeţii vor fi înconjuraţi de viile dealurilor molcome prahovene dar și de livezi umbroase ce ascund în rodul lor, farmecul gustului naturii. 
Când vei ajunge acolo, turistule, dulcele parfum al poveștii Conacului dintre vii trebuie musai savurat cu un vin din bătrânele butoaie de lemn din crama Conacului. 

Povești vii la Conacul dintre Vii. Vii?

“Conacul dintre vii vă așteaptă în zilele noastre! Conacul dintre vii există azi și este așa cum spune povestea. În târgul prahovean al Urlaţilor, la numai o oră distanţă de București. La locul lor sunt drumul cu cireși, podgoriile, casa boierească din altă epocă, mobilele, carafele, butoaiele, vinul, scăldătoare, oamenii, viaţa. La locul lor sunt gazdele, pregătindu-vă mâncăruri sănatoase, dulceţuri și murături ce se cer luate acasă. Doar că apa curge la robinet, sala de ,,sfat” are dotări de ultimă oră….și nu există flori de plastic!”, ne ademenesc gazdele Conacului.

Condiţii de cazare 

Clasificat cu patru margarete, fostul conac boieresc transformat în unitate turistică, asigură o capacitate de cazare de 49 locuri în 22 spaţii de cazare:

- 19 camere duble;

- 2 junior suite;

- 1 apartament.


Toate camerele dispun de grup sanitar propiu, minbar și tv. Camerele spaţioase sunt amenajate în stil tradiţional boieresc unde elemnte de lemn masiv și fier brut se armonizează cu elementele actuale de confort. Fie în camere, fie prin corpurile unităţii de cazare, atrag atenţia elemente autentice precum covoare ţesute, broderii, exponate de ii și porturi populare, dormitoarele cu divane și baldachin, expoziţiile de unelte și instrumente meșteșugărești pe care turiștii le vor întâlni de jur împrejur.

Povestea gusturilor în restaurantul și crama Conacului dintre vii

Având o capacitate de 100 de persoane, în restaurantul Conacului dintre vii, turiștii se vor ospăta cu preparate rafinate, după vechi reţete de odionioară, din ingrediente provenind din grădina și ferma proprie sau de la producători locali certificaţi. 

Savoarea preparatelor va fi scăldată în vinurile din crama ce asigură o capacitate pentru 80 de persoane, un loc ideal pentru degustări și prezentări cu somelieri de renume.

Alte servicii, agrement și evenimente la Conacul dintre vii:

- Turism de reuniuni si de afaceri - Sală de conferinţe cu o capacitate de 150 de locuri și toate dotările necesare;

- Evenimente în aer liber: Se pot organiza, atât în leisure point (200 de locuri), pe terasele de lângă barbeque (80 de locuri), cât și Garden party-uri în întreaga curte (500 de persoane).

- Piscina exterioară cu jacuzzi;

- Degustări și prezentări de vinuri, șampanie și distilate;

- Trageri cu arcul, darts, ping-pong, cycling, 

- Plimbări cu căruţa;

- Picnic în vie, “Academia grătarelor”, “Olimpiada Cocktailurilor”, “Iniţiere în arta viei și a vinului”.


- Iniţieri în meșteșuguri vitivinicole (culesul strugurilor, pregătirea mustului) .

- Vizite la cramele celor mai buni producatori din zona Dealu Mare și vizite la mănșstiri și muzee;

- Idei creative de programe motivaţionale și întărire a coeziunii echipelor de lucru;


Conacul dintre vii

Urlaţi, str. Valea Bobului (Filitis) nr.18, Prahova

0744 756 543 / 0753 105 214

contact@conaculdintrevii.ro

http://www.conaculdintrevii.ro/



Text si fotografii: Cristian Alexandru Catana

Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana 26 Apr, 2024
Începând din 2004, în urmă cu 20 de ani, în Duminica Floriilor sărbătorim Ziua Naţională a Turismului Rural .
25 Mar, 2024
O zonă de un pitoresc aparte, aproape necunoscută turismului românesc, este zona Vrancei. Pentru prima dată este atestat documentar într-o scrisoare în limba latină din 2 iulie 1431 în care Ladislau Apor, voievodul Transilvaniei, anunţă pe judele Braşovului că Alexandru cel Bun a concentrat trupe spre Putna. Voievodul Apor a aflat ştirea de la niște locuitori din Transilvania care au coborât pe drumul Vrancei – „per viam Varancha”. În acest peisaj de un pitoresc aparte sunt câteva repere turistice naturale care nu trebuie ratate: Cascada Putnei, Cheile Tişiţei, Pădurea Dălhăuți, Focul Viu de la Andreiaşu, unic în ţară. Și, pentru că nu a fost de ajuns, Dumnezeu a binecuvântat acest pământ, o adevărată Românie în miniatură, cu toate formele de relief: munţi sălbatici, câmpii bogate, dealuri domoale. Podoaba dealurilor line ale Vrancei este viţa de vie cu rod nobil, un adevărat blazon nobiliar ce ar trebui cunoscut în toată ţara și nu numai.  Am descoperit în zona deluroasă a Subcarpaților de curbură, în satul Dălhăuți care aparține de comuna Cârligele, o familie care produce vinuri licoroase din Podgoria Cotești și, totodată, primește turiști la pensiunea lor din Dălhăuți, Casa de Vinuri Vrânceană.
25 Mar, 2024
Muzeul Național de Artă al României deține cea mai bogată și valoroasă colecție de artă decorativă europeană din țară, având un patrimoniu de peste zece mii de piese de tapiserie și mobilier, artă decorativă din ceramică, sticlă și metal. 
By Cristian Catana 28 Feb, 2024
Muzeul Colecţiilor de Artă din București a găzduit expoziţia “Partea nevăzută a colecţiei Liana și Dan Nasta: obiecte de cult și laice”.
28 Feb, 2024
România are o nouă stațiune de interes național și-anume “ Zona turistică a municipiului Baia Mare ”, jud. Maramureș. Alături de aceasta, Guvernul României, la propunerea MEAT, a aprobat și atestarea altor 14 localități sau părți de localități ca stațiuni turistice de interes local:
By Cristian Catana 28 Feb, 2024
Judeţul Gorj a a fost gazda evenimentului și conferinței " Managementul Destinației Turistice - Gorjul istoric, cultural şi pitoresc".
14 Feb, 2024
Localitate Săcel din Maramureș este apreciată internațional pentru tradiționala ceramică roșie de Săcel produsă după o rețetă dacică ce datează de mai bine de 2.000 de ani. La ora actuală se folosește un singur cuptor antic pentru arderea lutului, iar ornamentele și coloratura sunt făcute folosind uleiuri și vopsele minerale. Pe lângă ceramică, localitatea Săcel are o așezare geografică care permite accesul foarte ușor la principalele obiective turistice din munții Rodnei.
14 Feb, 2024
Orașul Pessac din Franţa, parte a metropolei Bordeaux a găzduit un impresionant sezon cultural, incluzând în programul evenimentelor și manfiestări dedicate României și patriomniului cultural românesc.
By Cristian Catana 14 Feb, 2024
Suntem bucuroşi că România este reprezentată în "Cartea de rețete Skål International" cu desertul tradițional "Tăbârcă" , ce poate fi savurat la " Satul Banului Guesthouse", Măgureni, Prahova. Felicitări întregii echipe "Satul Banului" pentru că știu să pună-n valoare gusturile și rețetele gastronomiei românești, inclusiv după rețete de odinioară. Vă invităm să savurați acest desert cât și alte preparate tentante la "Satul Banului GuestHouse", pe pitoreasca Vale a Proviței.
By Cristian Catana 14 Feb, 2024
Iarna…drumeţiile montane au un farmec aparte, mai ales când cărările, pădurile și piscurile sunt îmbrăcate în alb. Vom prezenta o astfel de variantă de drumeţie pitorească, în munţii Baiului, cu pornire din staţiunea Azuga.
Mai multe articole
Share by: