110 elevi și profesori au participat la Tabăra de Leadership pentru Mediu, Eco Provocarea

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

ECOTIC a susținut și a participat la Tabăra de Leadership pentru Mediu 
ECOTIC dezvoltă propriile acțiuni de eco educație în direcția protecției mediului, cum ar fi proiectul Școala Ecoterrienilor, dar și sprijină inițiative și proiecte care urmăresc un obiectiv comun, educarea tinerei generații în spiritul protecției mediului. În acest context, ECOTIC s-a alăturat în calitate de partener în susținerea proiectului Eco Provocarea, în ediția extinsă din cei doi ani școlari, 2019-2021.
În perioada 25 – 28 august, Asociația Viitor Plus a organizat Tabăra de Leadership pentru Mediu, punctul culminant al proiectului de eco educație destinat elevilor, Eco Provocarea.

Peste 110 elevi și profesori care au fost declarați câștigători la categoriile: reciclare, igienizare, târguri de economie circulară, plantare și grădini multifuncționale, au participat timp de 4 zile, la Moeciu de Sus, Jud. Brașov la Tabăra de Leadership pentru Mediu. În cadrul taberei alături de alți experți în domeniul protecției mediului, a fost invitată și Ema Cumpătă, Coordonator Comunicare ECOTIC, pentru a le vorbi elevilor și profesorilor despre experiența sa în domeniu, precum și pentru a le prezenta tinerilor, cât de importantă este implicarea acestora, la nivel personal și profesional, în creșterea gradului de conștientizare și acțiune în beneficiul mediului înconjurător.
“Experiența de a mă întâlni cu tineri elevi de liceu și de a le vorbi într-un context relaxat și deschis despre domeniu, mi-a confirmat că tot ceea ce facem prin proiectele ECOTIC și ale partenerilor noștri, au impact și că avem în următoarele generații ambasadori care vor continua și dezvolta acțiuni necesare pentru protecția mediului.” a spus Ema Cumpătă, Coordonator Comunicare ECOTIC.
Organizatorii, Asociația Viitor Plus, sunt cei care s-au ocupat de fiecare detaliu al taberei având drept satisfacție, bucuria Eco Ambasadorilor, care în ediția de anul acesta au venit din orașele Galați, Călărași, Sângeorz-Băi, Drobeta Turnu Severin, Ploiești, Câmpina, Medgidia, Bârlad, Cernavodă, Sinaia, Valea Călugărească, Pitești și Lugoj

 „Tabăra de leadership pentru mediu este cel mai așteptat și intens moment din Eco Provocarea și, ca de fiecare dată de când Viitor Plus o organizează, a fost o bucurie să cunosc elevii care, în acești ani de pandemie, izolare și școală online, au reușit să se mobilizeze și să realizeze atâtea activități cu impact real de mediu. Noi, cei din Eco Provocarea, suntem mândri de ei și de ce au reușit să realizeze și sunt convinsă că, în ediția nouă a concursului, pe care o vom lansa în curând, vor fi mai mulți și mai buni!”, a spus Teia Ciulacu, președintele Asociației Viitor Plus și fondatoarea Concursului Național Eco Provocarea.

Elevii și profesorii s-au bucurat de experiențele de la fața locului, menite să îi apropie și mai mult de domeniu și să înțeleagă în detaliu impactul pozitiv la care pot contribui și ei.

„Echipa Colegiului Economic Virgil Madgearu Ploiești – EcoteamCEVM vă mulțumește pentru fiecare moment petrecut în această perioadă și pentru lucrurile noi și lucrurile interesante pe cale le-am învățat. Felicitări pentru ceea ce faceți pentru natură și pentru implicarea în proiectele de mediu!! Abia așteptăm concursul următor!”, a spus Elena Pașol, Eco Ambasador în competiția Eco Provocarea.

 

Despre Eco Provocarea

Eco Provocarea este un program educațional adaptat ca activitate extracurriculară care se adresează elevilor și profesorilor din întreaga țară, care generează impact de mediu, prin cantități semnificative de deșeuri trimise spre reciclatori, de areale naturale igienizate, de obiecte utilizate reintroduse în economie sau de grădini multifuncționale deschise comunităților, precum și un impact educațional, prin numărul materialelor educaționale non-formale care ajung să fie predate la clasă elevilor de liceu, de școală primară sau gimnazială. 


Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana April 30, 2025
Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, continuă seria de activități din anul 2025 cu organizarea unei serii de expoziții cu genericul „Galeria pictorilor botoșăneni la Ipotești”, având la bază lucrări din propriul patrimoniu și din Colecția de Artă plastică modernă și contemporană românească a Muzeului Județean Botoșani.
April 30, 2025
,ALTER EGO – prima expoziţie a doi importanţi artişti contemporani români la Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”Târgu . În oraşul în care sunt expuse patru dintre capodoperele semnate de Constantin Brâncuşi – Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului şi Coloana Infinitului, mărturii ale sufletului şi geniului românesc, în care istoria trăieşte şi prin numele lui Tudor Vladimirescu şi Ecaterina Teodoroiu, două dintre figurile emblematice legate de destinul acestui oraş, la Târgu Jiu, Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu” va găzdui în perioada 9 aprilie – 9 mai 2025 , expoziţia a doi artişti emblematici ai artei contemporane româneşti : Dumitru Macovei şi Giulian Dumitriu. Un duo artistic, care leagă două lumi, dar care spune aceeaşi poveste: arta, ca unicul mod de a trăi şi vibra!Concepută ca o conversaţie între cele două medii artistice, pictură şi sculptură, Alter Ego este prima expoziţie a celor doi artişti la Târgu Jiu şi îşi propune să dezvăluie într-un dialog exclusiv, ceva din intimitatea lor creativă.
April 23, 2025
Bucurie, frumusețe și magie găsiți în expoziția de artă CATS ARE TAKING OVER, care este un remediu pentru suflet așa cum este pisica, personajul principal al acestei expoziții. Un nou spațiu cultural din București - Vila Catena s-a deschis cu această inedită expoziție, care reunește lucrările a 45 de artiști și grupuri artistice din România, China, Franța, Polonia, Spania, Australia, SUA. Expoziția este deschisă în perioada 10 aprilie - 30 iulie 2025, joi și vineri între orele 15 -19, sâmbătă între orele 12-16, la Vila Catena (str. Radu Calomfirescu nr. 15, București).
April 15, 2025
Muzeul Oului din Vama-Bucovina a marcat la finele anului 2024 aniversarea de 30 de ani de la deschidere iar fondatoarea acesteuia, prof.ing.Letiția Orșivschi Heiser a împlinit 25 de ani de activitate internațională.
April 10, 2025
În urmă cu 21 ani, în anul 2004, în destinațiile rurale românești a fost marcată pentru prima dată Ziua Națională a Turismului Rural . Sărbătorită an de an în Duminica Floriilor, această zi specială a turismului autohton adună laolaltă proprietari de pensiuni, meșteri populari, ansambluri folclorice, autorități locale, profesioniști din turism cât și turiști…într-o veritabilă horă a ospitalității și autenticității.
April 4, 2025
O fascinantă introspecție realizează artistul vizual Ion Anghel, prin operele sale de artă. Sincere și profunde, lucrările reunite în expoziția "Agorafobia", transmit esența trăirilor artistului și ne ajută să înțelegem societatea actuală. Vă invităm să vizitați expoziția "Agorafobia" în perioada 13 martie – 9 aprilie 2025, la Muzeul Național al Țăranului Român din București.
March 26, 2025
In data de 28 Martie 2025, incepand cu ora 18.30 la Casa de Cultură a Sindicatelor Botoșani va avea loc concertul "În lumea lui George Enescu". Alexandru Tomescu- vioară Eduard Kunz- pian În program: Jules Massenet- Meditația Fritz Kreisler- Frumosul rozmarin Fritz Kreisler- Capriciul vienez Fritz Kreisler- Liebesfreud George Enescu- Balada George Enescu- Lăutarul George Enescu- Sonata a III-a în caracter popular românesc Informații: Site: https://filarmonicabotosani.ro/
March 26, 2025
În perioada 23-25 aprilie 2025, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani, organizează cea de-a XVIII-a ediție a activității Târgul Meșterilor Populari. Manifestarea are ca obiectiv principal valorificarea și promovarea meșteșugurilor tradiționale autentice.
By Cristian Catana March 19, 2025
În pitorescul meleag al Argeșului ,în Valea Siliștii, comuna Aninoasa , o frumoază zonă deluroasă, la marginea pădurii, oaspeții ce trec pragul complexului agroturistic și de agrement “ Pe culmile Bucuriei ” vor experimenta îmbinarea ospitalitații cu relaxarea, dar și cu sănătatea prin activități sportive și recreative.
March 19, 2025
Gala anuală a premiilor Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România (AJTR) – preşedinte, Mihai Ogrinji – desfăşurată în Vâlcea, la Drăgăşani, ne-a ocazionat o (re)descoperire a respectivelor meleaguri. Astfel, între altele, am vizitat, cu pioşenie, mănăstirile brâncoveneşti Mamu Lungeşti (pictor, Pârvu Mutu) – stareţă, maica Pavelina Ioniţă – şi Brâncoveni – aceasta din urmă în apropiere, în judeţul Olt, în perimetrul aceleiaşi localităţi regăsindu-se şi fragmentele de zid ale caselor domneşti în care s-au născut Matei Basarab şi Constantin Brâncoveanu; catedrala din Drăgăşani (construcţie 1930-1936); „expoziţia documentară Gib. I. Mihăescu”, găzduită într-o cameră a casei prozatorului drăgăşenean, acum aflată în proprietatea unei nepoate, dna Daciana Floroiu – absolventă a Academiei de Studii Economice din Bucureşti – care înţelege perfect importanţa cultivării memoriei bunicului său.
Mai multe articole
catena-page