Numarul Curent

Banner

Asociatia
?CELE MAI FRUMOASE SATE DIN ROMANIA?

?

Asociatia ?CELE MAI FRUMOASE SATE DIN ROMANIA? in 2010

Floriana Jucan Travel

Octombrie 2017
L m M J V S D
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Valeria si Teodora
v? ureaz?
Vacan?e cu Farmec !

?


Beigheol?h cu urd? ( Pl?cin?ele evreie?ti)

Ingrediente coc?:

  • 3 pahare f?in? alb?
  • 1 pachet unt/margarin?
  • 1 pahar ap?
  • 1 linguri?? o?et (zeam? de l?m?ie)
  • 1 praf de sare

Umplutur?:

  • 300 g urd? dulce
  • 250 g br?nz? de vaci
  • 2 linguri?e zah?r
  • 1 linguri?? gri?
  • ? linguri?? sare
  • 1 linguri?? f?in?
  • 2 linguri m?rar tocat fin
  • 2-3 fire ceap? verde

Se? face un aluat fraged din ingredientele de mai sus pentru coc?. Se fr?m?nt? bine, apoi se las? o or? la rece. ?ntre timp se preg?te?te umplutura astfel: se freac? bine urda cu zah?rul ?i sarea, apoi se adaug? amestec?nd br?nza de vaci, gri?ul ?i f?ina. Dup? ce a stat s? se odihneasc? aproximativ 15 minute, se amestec? totul cu m?rarul verde tocat ?i ceapa de asemenea t?iat? foarte fin. Dac? umplutura este prea moale se mai adaug? ou?.

Din aluat se ?ntinde o foaie groas? de 3mm, se scot rondele cu un pahar mare ?i se umple fiecare rondea cu o linguri?? de umplutur?. Se str?ng pl?cin?elele ?n form? rotund?, se a?eaz? ?n tav? la distan?e nu prea mari, se ung cu g?lbenu? de ou ?i se coc p?n? se rumenesc.? Se servesc fierbin?i cu bor? rece de sfecl? dres cu sm?nt?n? sau iaurt.

?

*** Cartea de bucate tradi?ionale evrei?ti ?Ca la mama acas??, Haseefer, Bucure?ti, 2008

 

Aboneaz?-te



C?utare ?n site:

QMagazine